Ostropel de pui – o mâncărică românească autentică extrem de gustoasă, din ingrediente mereu la îndemână și deloc scumpe. Se face cu minimum de efort și într-un timp relativ scurt. Respectă cei 3 pași de mai jos și o să ai cel mai gustos ostropel de pui, exact ca al bunicii! …sau poate chiar mai bun, mai știi?
Ostropel de pui – cea mai ușoară rețetă
Timpi de preparare
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 40 min
Ingrediente
1 kg carne de pui
2 cepe medii
150 g roşii decojite în suc de roşii
4-5 căţei de usturoi
1 frunză de dafin
1-2 linguri oţet din vin
ulei, sare și piper după gust
Citeste si: Plăcintă cu carne şi ciuperci – adună toată familia la masă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Ciocolată de casă în 3 minute. Trei pasi simpli si trei ingrediente
Citeste si: Stromboli. Gustarea care a cucerit lumea, inventata in 1950
Ostropel de pui – cea mai ușoară rețetă
Mod De Preparare
1. Carnea de pui se taie bucăţi potrivit de mari (ca să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei. Toacă ceapa, usturoiul și, separat, roșiile în cubulețe.
2. Adaugă ceapa tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţin ceapa, se stinge cu puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie. Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunza de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Potriveşte la gust cu sare şi piper.
3. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin.
sursa: retete.unica.ro