Clătitele cu brânză și gem se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite cu brânză
Rețetă de clătite cu brânză și gem
Rețeta delicioasă de clătite cu brânză și gem, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de clătite cu brânză și gem este de 25 de minute
Timp de preparare- 25 de minute
Timp total- 50 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de clătite cu brânză și gem este pentru 2 persoane
Ingrediente – clătite cu brânză și gem
- 250 g de brânză de vaci
- 2 gălbenușuri de ou
- făină, în funcție de cantitatea de brânză utilizată
- 4 linguri de zahăr granulat
- o esență de vanilie
- un praf de sare
- o lingură de ulei
- gem, după preferințe
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Vafe cu caramel și sos de ciocolată, un mic dejun care impresionează oaspeții
Mod de preparare- clătite cu brânză și gem
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de clătite cu brânză și gem, este să începeți prin a amesteca brânza cu gălbenușurile, dar și praful de sare, într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a se omogeniza. Ulterior tot în acest bol vom adăuga și făină, în funcție de cât cere brânza, astfel încât să obținem un aluat pe care îl putem modela.
- În continuare, vom adăuga și zahărul, dar și esența de vanilie iar după ce s-au incorporat absolut toate ingredientele împreună, bolul se va lăsa în frigider timp de aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp, pe o suprafață plată vom presăra puțină făină pentru a frământa aluatul. Așadar, frământăm bine aluatul, iar ulterior îl vom tăia în aproximativ 5-6 felii, astfel încât fiecare felie, la final să se modeleze rotund, în aproximativ 1 cm grosime, sau după preferințe.
- Așadar, clătitele se vor pune rând pe rând la prăjit, la foc mediu într-o tigaie în care am adăugat puțin ulei, și se vor acoperi cu un capac. Fiecare clătită în parte se va lăsa aproximativ șase-șapte minute pe o parte, urmând ca ulterior să se așeze și pe cealaltă parte, pentru a se găti uniform. După acest interval de timp, se va da focul mai încet iar în momentul în care se întorc pe partea cealaltă le vom mai lăsa aproximativ la fel, sau cel mult 5 minute.
- După acest interval de timp iar după ce toate clătitele noastre sunt gata, le vom pune separat pe un platou sau o farfurie, pentru ca ulterior să le presărăm fie cu zahăr pudră, fie cu gemul nostru absolut delicios pe care l-am ales, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Brioșe pufoase cu vanilie încununate de o delicioasă cremă roșie de căpșune. O explozie de arome și culori!