Clătitele cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra
Rețeta delicioasă de clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra, absolut minunate, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o or ă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra este pentru 4 persoane
Citește și: Cea mai simplă prăjitură cu mere. Ai nevoie de 10 ingrediente
Ingrediente – Clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra
- 250 g făină
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 50 g unt topit
- 100 g ciocolată neagră, tăiată în bucăți mici
- 50 g fulgi de migdale
- 50 g alune de pădure
- 100 g ciocolată neagră pentru topping
Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra
- Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul, zahărul vanilat și sarea.
- Într-un alt castron, bateți ouăle, apoi adăugați laptele și untul topit. Amestecați bine.
- Adăugați amestecul de ouă și lapte peste amestecul de făină și amestecați până când nu mai există cocoloașe.
- Adăugați bucățile de ciocolată în aluat și amestecați ușor.
- Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu și ungeți-o cu ulei.
- Adăugați o lingură de aluat în tigaie și răsuciți tigaia pentru a distribui aluatul uniform. Coaceți clătita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până când devine aurie.
- Repetați până când terminați aluatul.
- Pentru umplutură, topiți ciocolata într-un castron mic, la microunde sau la baie de aburi. Lăsați să se răcească puțin și apoi distribuiți pe fiecare clătită.
- Presărați fulgii de migdale și alunele de pădure deasupra.
- Topiți celelalte 100 de grame de ciocolată și turnați-o deasupra clătitelor.
- Serviți calde.
Sfaturi pentru rețeta de Clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra
- Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigurați-vă că tigaia este bine unsă cu ulei înainte de coacerea fiecărei clătite.
- De asemenea, puteți ține clătitele într-un cuptor încălzit la 80 de grade Celsius până când toate clătitele sunt gata, astfel încât să fie servite toate în același timp și să fie încălzite.
- Puteți folosi un mixer sau blender pentru a amesteca bine aluatul și a elimina toate cocoloașele.
- În timp ce coaceți clătitele, asigurați-vă că tigaia este la temperatura potrivită pentru a evita ca clătitele să se ardă sau să se coacă prea puțin. Puteți verifica dacă tigaia este la temperatura potrivită prin adăugarea unei picături de aluat pe suprafața tigăii și observarea reacției acestuia- aluatul ar trebui să înceapă să facă bule și să se coacă într-un minut.
- În ceea ce privește umplutura, puteți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi nuci tocate, stafide sau fructe proaspete, pentru a-i da un gust suplimentar.
- De asemenea, puteți ajusta cantitatea de ciocolată și topping după gustul personal.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Mousse de ciocolată și alune de pădure. Cremos și greu de refuzat!