Mousse de ciocolată și alune de pădure. Cremos și greu de refuzat!

mousse de ciocolata pentru tort

Mousse de ciocolată și alune de pădure

Mousse-ul de ciocolată și alune de pădure se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea

prepara o rețetă perfectă de mousse de ciocolată și alune de pădure. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos mousse de ciocolată și alune de pădure, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Mousse de ciocolată și alune de pădure

Rețeta delicioasă de  mousse de ciocolată și alune de pădure, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Mousse de ciocolată și alune de pădure  este de 30 de minute

Mousse de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – 2 ore

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total – 2 ore si 30 de minute

Rețeta de  Mousse de ciocolată și alune de pădure  este pentru 4 persoane

tort mousse de ciocolata reteta
Mousse de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Citește și: Chec Bundt. Pe cât de bine arată, pe atât de gustos este!

Ingrediente –  Mousse de ciocolată și alune de pădure

  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 100 g alune de pădure prăjite și tocate fin
  • 150 ml frișcă lichidă

Înainte de a începe prepararea acestui desert, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

tort mousse de ciocolata si fructe de padure
Mousse de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Mousse de ciocolată și alune de pădure

  1. Se topește ciocolata și untul într-un vas dublu, amestecând continuu, sau se pot topi într-un bol din sticlă la microunde în intervale scurte de 30 de secunde, amestecând între fiecare interval.
  2. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră până când compoziția devine ușoară și spumoasă.
  3. Adăugați ciocolata topită și alunele tocate în compoziția cu gălbenușurile și amestecați bine.
  4. Încorporați cu grijă albușurile bătute spumă în compoziția de ciocolată și amestecați ușor cu o spatulă până când totul este bine combinat.
  5. Adăugați frișca lichidă în compoziție și amestecați ușor pentru a obține o textură cremoasă.
  6. Distribuiți mousse-ul în cupe și lăsați-l să se răcească la frigider cel puțin 2 ore.
  7. Serviți cu alune de pădure tocate și un strop de frișcă, dacă doriți.

mouss de fructe de padure
Mousse de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Mousse de ciocolată și alune de pădure

  • Este important să se topească ciocolata la bain-marie sau la microunde la intervale scurte pentru a evita arderea ciocolatei.
  • Albușurile trebuie bătute spumă bine, dar nu prea tare, pentru a obține o textură aerată și ușoară.
  • Dacă nu găsiți alune de pădure, puteți înlocui cu alte nuci sau migdale prăjite.
  • Mousse-ul se poate păstra la frigider până la 3 zile.
  • Dacă doriți să adăugați o notă de aromă, puteți înlocui frișca lichidă cu frișca cu aromă de vanilie sau cu frișca de cocos.
  • Înainte de a încorpora albușurile bătute spumă în compoziția de ciocolată, asigurați-vă că vasul și mixerul folosite sunt curate și uscate, deoarece orice urmă de grăsime poate împiedica ouăle să devină spumoase.
  • Încercați să folosiți ciocolată de calitate pentru a obține cel mai bun gust și textură.
  • În loc de cupe, puteți servi mousse-ul într-un bol mare și îl puteți decora cu alune de pădure tocate, fructe proaspete sau ciocolată rasă.
  • Alegeți ciocolată cu cel puțin 60-70% cacao, pentru un gust intens și profund de ciocolată. Asigurați-vă că alunele de pădure sunt tocate fin, pentru a le putea încorpora bine în mousse și a obține o textură cremoasă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

tort cu mousse de ciocolata si zmeura
Mousse de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ciolan de porc în sos. Un gust suculent nemaipomenit!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella. Savurează și tu gustul autentic Italian!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies