Clătitele Suzette cu sirop de portocale se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite Suzette cu sirop de portocale. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele
Rețetă de Clătite Suzette cu sirop de portocale
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Clătite umplute cu carne de pui și ciuperci. Un mic dejun mai mult decât sățios!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 15 clătite
Sos caramel cu portocale și unt:
- 7 portocale, dintre care coaja rasă de la 3 portocale, zeama de la 6 portocale si miezul filetat de la 2 portocale
- zeama de la 3 lămâi
- 200 g zahăr
- 250 g unt
- opțional: 150 ml lichior de portocale
- sare
Decor
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
- fâșii subțiri de portocală
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Mai întâi, am tăiat coaja a 3 portocale și am ras-o bine. Apoi am stors zeama a 6 portocale și a 3 lămâi. Am filetat 2 portocale, adică le-am decojit cu cuțitul astfel încât partea albă de la exterior să fie eliminată. Apoi am folosit cuțitul pentru a decupa feliile pentru a elimina acea parte dintre ele. Am pus semințele de portocală și coaja deoparte.
- Acum vom face un zahăr ars, caramel, din 200 g de zahăr într-o tigaie mare, potrivita pentru clătite sau una similară. Am turnat sucul de citrice stors (portocale și lămâi) pe el. Ulterior, am adăugat coaja rasă și bucățile tăiate de portocală și am clocotit pentru câteva minute la foc mic. În timp ce caramelul se întărește în contact cu sucul rece, se va topi din nou. Sosul nu trebuie îngroșat prea mult.
- În acest moment, adăugați lichiorul de portocale. Chiar daca se vor consuma si de cei mici, nu este o problemă, deoarece alcoolul din el se va evapora ca urmare a căldurii, însă este totuși opțional. În cele din urmă, am adăugat untul rece tăiat în cubulețe împreună cu un praf de sare și am amestecat bine ingredientele. Sosul de trebuie menținut cald, la foc mic.
- Am împărțit fiecare clătită în patru și am pus-o în tigaia cu sos. Le-am lăsat la foc mic timp de aproximativ o oră sau două. În acest moment, sosul de portocale cu unt și caramel este perfect pentru ele. Am scos pe rând fiecare clătită din sos, apoi o mutam pe un platou folosind o spatulă. Am continuat în același mod cu celelalte clătite. Am scurs tot sosul rămas din tigaie peste clătitele de pe platou, la sfârșit, iar rețeta de astăzi este gata de servit cu câteva fâșii proaspete de portocale. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.