CONCURS: Reţetă de Hremzli
Hremzli este o reteta din Sighetu Marmatiei, Maramures.
Ingrediente
10 cartofi potriviti, 2 oua, 4 lg faina, praf de usturoi dupa gust, sare, piper.
Timp de gatire: 50 min
Mode de preparare:
Cartofii se spala, se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri rotunde sau pe cea mica.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Se pun intr-o strecuratoare pana lasa aproximativ toata zeama.
Intr-un castron punem cartofii, ouale batute, faina, sarea, piperul si praful de usturoi. Se amesteca si se asteapta putin pana lasa apa.
Intr-o tigaie cu ulei incins punem cate o lingura din compozitie si prajim pe ambele parti pana devin aurii.
Se servesc alaturi de iaurt, smantana, cascaval, maioneza.
Reţetă trimisă de Neamciuc Mirela