Nu numai că este mai bogată în calciu decât laptele natural de vacă, dar conopida este o legumă foarte sănătoasă şi gustoasă. În combinaţie cu pieptul de pui, este o mâncare minune atât pentru adulţi, dar mai ales pentru copii şi proaspete mămici.
Mod de preparare mâncare de conopidă cu piept de pui:
Conopidele se desfac frumos în bucheţele potrivite, se spală bine şi se pun la fiert într-o oală mare cu apă şi sare. După ce a început să fiarbă, se lasă fix cinci minute, apoi se ia de pe foc, deoarece nu trebuie să fie complet fiartă. Se păstrează două căni de zeamă şi conopida se lasă la răcit în sită.
Pieptul de pui se spală bine cu apă rece, apoi se taie bucăţi cât vreţi de mici. Bucăţile de pui se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o cratiţă încăpătoare la călit în ulei. Peste se adaugă şi usturoiul tăiat felii subţiri. Se lasă la călit 3-4 minute, apoi se toarnă peste el o cană din zeama de la fiertura conopidei, amestecată cu sucul de roşii şi pătrunjelul tocat mărunt.
citeste continuarea aici