"Continuăm și în 2023 să acordăm diverse forme de ajutor!" Anunț important pentru femeile cu pensii mai mici de 1.500 de lei!

"Continuăm și în 2023 să acordăm diverse forme de ajutor!" Anunț important pentru femeile cu pensii mai mici de 1.500 de lei!

În urmă cu puțin timp, autoritățile au precizat că, de la data de 20 februarie, sumele de bani vor intra direct în conturi. Iată despre ce este vorba!

Începând cu 20 Februarie, milioane de români vor avea parte de alimentarea cardurilor sociale, primind suma de bani pe card în două tranșe, mai precis 500 de lei. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat faptul că în perioada 20-26 februarie, beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente vor primi banii direct pe card.

Românii vor primi șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde

De asemenea, Marcel Boloș a mărturisit că prima tranșă este restantă din programul „Sprijin pentru România” care s-a sfârșit în anul 2022, iar cea de-a doua tranșă este cea la zi, aferentă începutului anului 2023. Tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde sunt special oferite pentru categoriilor sociale vulnerabile. Astfel, aproximativ 2,4 milioane de români vor beneficia de șase noi tranșe în valoare de 250 de lei pentru a cumpăra alimente și mese calde.

Mai precis, suma de 250 de lei va fi oferită o dată la două luni până la sfârșitul anului 2023. Astfel, cardul poate fi folosit doar pentru achiziționarea de produse alimentare sau mese calde de la comercianții parteneri Up România.

Citește și: Vești privind plata facturilor la energie 2023. Când se pot efectua plățile

Anunț important pentru românii cu pensii mai mici de 1.500 de lei[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Categoria de persoane care beneficiază de tichetele sociale

Așadar, există mai multe categorii de români care urmează să beneficieze de tichetele sociale respective. Iată care sunt acestea!

• pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate in baza legilor;
• cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
• persoanele – copii si adulți – cu grad de

handicap grav, accentuat sau mediu ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
• familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei;
• familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei;
• familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social in condițiile Legii nr.
416/2001, cu modificările si completările ulterioare;

• persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citește și: Anunț important pentru românii cu pensii până în 2.000 de lei!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Anunț important pentru românii cu pensii mai mici de 1.500 de lei[Sursa foto: freepik]

Bugetul total alocat va fi de aproximativ 1,8 miliarde de euro

De asemenea, Guvernul României, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, continuă și anul acesta să ia măsuri pentru ajutorul persoanelor din categoriile vulnerabile, iar bugetul total alocat va atinge pragul de 1,8 miliarde de euro. Totodată, aproape 400.000 de preșcolari și elevi stabiliți în medii defavorizate vor beneficia de vouchere în valoare de 500 de lei în noul an școlar destinate pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte, iar 1,18 milioane de români vor primi un pachet de 24 kg cu

ajutoare alimentare, în timp ce aproape 15.000 de mame din categoriile defavorizate vor primi un ajutor de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor.

„Pentru consolidarea coeziunii sociale și reducerea sărăciei extreme, continuăm și în 2023 să acordăm diverse forme de ajutor din fonduri europene, cum sunt distribuirea de alimente de bază și vouchere pentru mese calde, vouchere pentru materiale școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți și sprijin pentru compensarea facturilor la utilități. Bugetul total pentru acest pachet de măsuri se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de euro, iar vestea bună este că nu avem de gând să ne oprim aici. În această perioadă lucrăm la mecanismele pentru noi soluții pentru categoriile vulnerabile, pentru a ne asigura că fiecare român, indiferent de situația cu care se confruntă, beneficiază de ajutor pentru toate nevoile imediate pe care le are. În funcție de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate, vor fi gospodării care vor primi 1.400 de lei pentru utilități, pachetul cu produse alimentare și cele șase tranșe de 250 de lei pentru mese calde, dar și 500 de lei pentru haine și rechizitele celor mici”, a transmis ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș printr-un comunicat de presă.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Anunț important pentru românii cu pensii până în 2.000 de lei!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies