Copilul tau este hiperactiv si neatent? Uite cum poate fi ajutat!

Copilul tau este hiperactiv si neatent? Uite cum poate fi ajutat!
Copilul tau este hiperactiv si neatent? Uite cum poate fi ajutat!

Copilul tau este ca un uragan? Doboara tot ce-i iese in cale, este mai tot timpul lovit si zgariat, iar scoala s-a transformat intr-un front de lupta?

Te-ai gandit ca poate fi unul dintre copiii cu ADHD? Aceasta tulburare, tradusa ca sindrom al deficitului de atentie si al hiperactivitatii, este frecvent intalnita in randul copiilor si adolescentilor. Intre 4% si 6% dintre scolari prezinta manifestari ale ADHD. Din nefericire, multe cazuri raman nediagnosticate si netratate. Cu toate acestea, exista solutii eficiente pentru imbunatatirea atentiei si concentrarii copiilor. Potrivit unor studii stiintifice, suplimentarea dietei cu acizi grasi omega 3 si omega 6, magneziu si zinc ajuta la diminuarea simptomatologiei ADHD.

Sa recunoastem simptomele ADHD

Din cauza imposibilitatii de a fi calm si a neatentiei, copilul cu ADHD poate prezenta simptome din mai multe categorii:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

deficit de atentie: se concentreaza cu greu asupra unei sarcini, nu poate fi atent mai mult de cateva minute, nu termina ceea a inceput, este uituc si distrat, greseste deseori din neglijenta, pare ca nu asculta cand cineva ii vorbeste;

hiperactivitate motrică: este

agitat in permanenta, ii este aproape imposibil sa stea cateva minute pe scaun, nu se angajeaza in jocuri sau activitati linistite, are mai tot timpul semne de buna purtare: vanatai, zgarieturi, cucuie;

impulsivitate verbala si motrica: actioneaza inainte de a gandi, vorbeste excesiv, intrerupe alte persoane, este mereu nerabdator, pare nepasator fata de consecintele faptelor sale, dar si fata de recompense.

Aparent, majoritatea copiilor se comporta in acest fel.

Insa pentru copilul cu ADHD, simptomele dureaza cel putin 6 luni si sunt prezente in orice mediu: familial, scolar, extra-scolar. In general, ADHD debuteaza inaintea varstei de 12 ani si afecteaza de 3 ori mai frecvent baietii decat fetele.  
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies