Cornulețe cu cremă de ciocolată și glazură, rețeta Roxanei Blenche. „Foarte, foarte bune și vă îndemn să încercați și voi.”

Cornulețe cu cremă de ciocolată și glazură, rețeta Roxanei Blenche. „Foarte, foarte bune și vă îndemn să încercați și voi.”
Cornulețe cu cremă de ciocolată și glazură, rețeta Roxanei Blenche. „Foarte, foarte bune și vă îndemn să încercați și voi.”

Roxana Blenche a dezvăluit rețeta cornulețelor cu ciocolată.

Pentru iubitorii de dulce, în special cei care iubesc croissantele, Roxana Blenche a venit cu  rețeta cornulețelor cu ciocolată și cu glazură, pentru care a explicat, pas cu pas, ingredientele pe care le adaugă și modul de preparare.

Cum face Roxana Blenche aluatul pentru cornulețe

Citește și: Tortul de clătite cu glazură de ciocolată amăruie, rețeta Roxanei Blenche. „Avem și cireșe confiate pe care o să le punem pe straturile de clătite.”

Citește și: Tiramisu cu fructe de pădure, rețeta Roxanei Blenche. „Este super bun, fresh și o să impresionați familia.”

Roxana începe prin a face aluatul cu o lingură de zahăr brun pe care îl adaugă peste lapte alături de drojdie, apoi adaugă în mixer făină, ouă, un praf de sare și laptele cu drojdia, după care amestecă la mixer.

Ulterior adaugă și cantitatea de apă, frământă în continuare, apoi lasă aluatul la dospit timp de o oră.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente aluat:

  • O lingură de zahăr brun
  • 45 grame drojdie proaspătă
  • 1 kg făină
  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 grame unt
  • 1 praf de sare

Cornuri cu ciocolată. Sunt

delicioase. Adăugăm o lingură de zahăr brun peste lapte, adăugăm și drojdia și lăsăm 10 minute să se amestece. Adăugăm făină, ouă, un praf de sare și adăugăm laptele cu făina peste, apoi băgați la mixer și amestecați. Acum adăugăm și apă, vreo 200 ml de apă și frământăm în continuare. Adăugăm 100 g de unt. Aluatul este frământat, iar acum îl lăsăm la dospit timp de o oră.”, a
spus Roxana Blenche.

Cum pregătește Roxana Blenche cornulețele cu glazură

Cât aluat a stat la dospit, aceasta pregătește crema, astfel că începe cu albușurile peste care pune un praf de sare, două linguri de cacao și nuca și amestecă foarte bine. Aluatul este gata, îl împarte în două bucăți, apoi divizează în fâșii mici, pune umplutura, rulează cornulețele, apoi le unge cu gălbenușul de ou și le lasă la cuptor timp de 35 de minute.

Între timp, aceasta a preparat și glazura de ciocolată pentru ele. Este o rețetă foarte ușor de realizat, pentru care nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, iar cornulețele sunt delicioase.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ingrediente cremă:

  • 300 grame apă
  • 100 grame ciocolată cu lapte pentru prăjituri
  • 300 grame nucă măcinată
  • 2 albușuri
  • 2 gălbenușuri
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • Sare

„Pentru început, punem un praf de sare peste albușuri pe care le batem foarte bine.

Acum adăugăm cele două linguri de cacao și nuca măcinată treptat. Cele două gălbenușuri le pregătim pentru a unge cornurile. Adăugăm lapte peste ele și amestecăm foarte bine. Acum pregătim o tavă cu hârtie de copt la bază, aluatul a dospit și îl scoatem pe masa de lucru. Divizăm aluatul în două părți și îl întindem. Acum îl tăiem fâșii, luăm umplutură, o așezăm în aluat, după care rulăm. Le ungem cu gălbenușul de ou și le băgăm la cuptor  timp de 35 de minute la 180 de grade. Am luat ciocolata și o topim pe pe bain-marie cu trei linguri de ulei de floarea-soarelui. Cornulețele sunt gata, iar acum le băgăm în ciocolată. Foarte, foarte bune și vă îndemn să încercați și voi.”, a mai spus Roxana Blenche.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Tiramisu cu fructe de pădure, rețeta Roxanei Blenche. „Este super bun, fresh și o să impresionați familia.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies