Satena a dezvăluit rețeta de tiramisu cu fructe de pădure.
Roxana Blenche a dezvăluită rețeta unui desert perfect pentru zilele călduroase ce vor urma, astfel că a început să pregătească un tiramisu cu fructe de pădure, pentru care aveți nevoie doar de câteva ingrediente și care se prepară foarte rapid.
𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞:
- 5 gălbenuşuri
- 65 g zmeură proaspătă
- 65 g căpşuni proaspeți
- 750 g mascarpone
- 500 g căpşuni congelați/zmeură congelată
- 1 pachet pişcoturi
- 500 ml lapte
- 300 ml frişcă lichidă
- 200 g zahăr
- 50 g fulgi de cocos
Cum realizează Roxana Blenche crema pentru mascarpone
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețeta de tartă cu piersici a Roxanei Blenche. “Este așa de bună această tartă, trebuie să o încercați.”
Aceasta a început prin a pregăti crema de mascarpone, iar după ce a terminat-o, a trecut la frișcă, pe care a încorporat-o în prima compoziție. Între timp a făcut și dulceața de căpșuni din fructele congelate, pe care a lăsat-o la răcit. „Facem tiramisu cu fructe de pădure. Este super bun, fresh și o să impresionați familia. Avem nevoie de zmeură, căpșuni, 65 de grame, 750 de grame de mascarpone, 500 grame căpșuni congelate sau zmeură, pișcoturi, lapte, frișcă lichidă și zahăr. Acum punem căpșunile congelate și zahăr. 10 linguri de zahăr. Punem cele cinci gălbenușuri de ou într-un mixer, adăugăm șase linguri de zahăr și le lăsăm să spumeze foarte bine. Dulceața este gata din căpșunile congelate, apoi o punem la rece. Puteți să o puneți în frigider să se răcească complet. Acum punem mascarpone peste galbenușurile de ou și amestecăm foarte bine. Scoatem compoziția cu o spatulă. Acum, că avem gata crema de mascarpone, batem frișca. După ce s-a bătut, încorporăm frișcă în cremă de mascarpone cu ouă și zahăr. La prăjituri amestecăm din exterior spre interior crema. Cerc complet și linie pe mijloc. Crema este gata, avem laptele, pișcoturi, iar dulceața s-a răcit, așa că facem tiramisu.”, a povestit Roxana Blenche.
Cum face Roxana Blenche tiramisu cu fructe de pădure
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
După ce cremele sunt gata, iar dulceața s-a răcit complet, aceasta a început să facă tiramisu, astfel că a înmuiat pișcoturile în lapte, după care adăugat un strat de cremă, cel de dulceață de căpșuni, apoi încă un strat de pișcoturi, cremă, fulgi de cocos și fructe pe deasupra. „Înmuiem pișcoturile în lapte, punem un strat de pișcoturi în vas, acum vom pune cremă, primul strat de cremă, luăm dulceața de căpșuni și adăugăm deasupra, am pus căpșunile, iar acum punem următorul strat de pișcoturi și următorul strat de cremă.