Roxana Blenche a dezvăluit rețeta cozonacului cu cremă de fistic și cremă de ciocolată albă.
Cu siguranță cozonacul cu fistic a atras atenția măcar o dată în vitrinele magazinelor sau patiserilor, la Roxana Blenche a dezvăluit rețeta pentru că aceasta să fie făcut chiar la voi acasă și să vă bucurați de un adevărat deliciu. Cheful a prezentat toate ingredientele de care aveți nevoie, dar și pașii esențiali în realizarea cozonacului.
Ingrediente aluat:
- 70 grame drojdie proaspătă
- O lingură zahăr
- O lingură făină albă
- 50 ml lapte-toate se amestecă în primă fază
- 6 gălbenușuri
- 5 ml esență vanilie
- 1 kg făină 000
- 160 grame zahăr
- 12 grame sare
- 300 ml lapte călduț
- 100 grame ghimbir confiat sau portocală confiată
- 300 grame unt fierbinte
Ingrediente cremă nr 1:
- 6 gălbenușuri
- 6 linguri de zahăr
- două plicuri de zahăr vanilat
- o păstaie de vanilie
- 2 linguri de amidon
- 2 linguri de făină
- 600 ml de lapte
- 400 grame cremă de fistic
- 2 grame unt
Ingrediente cremă nr 2:
- 300 grame ciocolată albă
- 300 ml de frișcă lichidă
- 300 grame de mascarpone
Glazură:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- Ciocolată alba topită
- Fistic măcinat
Cum realizează Roxana Blenche aluatul pentru cozonac
Citește și: Rețeta de tartă cu piersici a Roxanei Blenche. “Este așa de bună această tartă, trebuie să o încercați.”
Citește și: Rețeta de tort diplomat a Roxanei Blenche. „Este un tort absolut delicios, amintiri din copilărie.”
Chef Roxana Blenche a prezentat toate ingredientele de care aveți nevoie pentru aluat, a explicat fiecare pas în realizarea lui, iar când cozonacul este gata și introdus la cuptor, rămâne ulterior la rece pentru o noapte, pentru a putea fi scos miezul și
umplut cu cele două creme. „Vă prezint un cozonac cu fistic. Deliciu. Avem nevoie de 70 de grame de drojdie proaspătă, o lingură de zahăr, o lingură de făină albă 000, adăugăm peste drojdia cu zahăr și punem 50 ml de lapte călduț, apoi amestecăm. După care în robot punem 6 gălbenușuri, 5 ml de esență de vanilie, un kg de făină albă 000, după care adăugăm 160 grame de zahăr, 12 grame de sare, 300 ml lapte, calduț, punem 100 ghimbir confiat sau portocală, ce aveți în casă și 300 grame de unt fierbinte.Cum realizează Roxana Blenche crema cu fistic pentru cozonac
Cât timp cozonacul a stat la cuptor, Roxana s-a apucat de realizat prima cremă, cea de fistic, iar după toate ingredientele adăugate, cel mai important este untul, care se adaugă la final, apoi toată crema se bate la robot. „Între timp mă apuc de crema nr. 1 care se face cu 6 gălbenușuri, 6 linguri de zahăr, două plicuri de zahăr vanilat, o păstaie de vanilie, 2 linguri de amidon, 2 linguri de făină, 600 ml de lapte, 400 grame cremă de fistic și două grame unt. Untul se adaugă la final. Lăsăm crema la răcit, abia apoi o batem la robot. Ce este foarte important, după ce este gata cozonacul, îl lăsați o noapte la rece, pentru a putea să îi scoateți miezul.”, a mai spus aceasta.
Cum realizează cea de-a doua cremă și cum umple cozonacul
Exact la fel a procedat și cu al doilea tip de cremă, care de această dată este făcut din ciocolata albă, iar după ce cozonacul a stat la răcit timp de o noapte, i s-a scos miezul și a fost umplut cu cele două compoziții, apoi glazurat pe deasupra cu ciocolată albă topită și fistic măcinat. Totul arată un deliciu, iar gustul cu siguranță este de neimaginat. „Trecem la crema nr 2. Și avem nevoie de 300 grame ciocolată albă cu 300 ml de frișcă lichidă și după ce s-a răcit, avem nevoie de 300 grame de mascarpone. Batem totul bine și punem cremele în poșuri. Când am scos cozonacul de la rece, l-am scobit, am băgat cremele în interior, am topit ciocolată albă cu 4 linguri de floarea-soarelui, am pus deasupra, cu fistic proaspăt măcinat.”, a mai explicat chef Roxana Blenche.