Satena a dezvăluit rețeta tortului diplomat.
Roxana Blenche a obișnuit deja urmăritorii săi cu rețete delicioase pe care le împarte de fiecare dată cu iubitori preparatelor delicioase. De această dată a venit cu o rețetă care cu siguranță va strânge multe amintiri din copilărie, astfel că aceasta a hotărât să pregătească tort diplomat și să dezvăluie toți pașii, dar și ingredientele necesare de care aveți nevoie pentru a-l realiza chiar la voi acasă.
Ingrediente blat:
- 6 gălbenușuri
- 6 albușuri
- O linguriță de praf de copt
- 12 linguri de zahăr
- Două plicuri de zahăr vanilat
- 10 linguri de făină
Ingrediente cremă:
- Două ouă
- Două gălbenușuri
- 6 linguri de zahăr
- Două plicuri de zahăr vanilat
- 100 ml lapte
- Două linguri de făină
- 300 ml frișcă lichidă
- 300 grame mascarpone
Frișcă pentru decor
Cum prepară Roxana Blenche blatul pentru tort
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
După ce toate ingredientele au fost pregătite, chef Roxana Blenche începe prin a face blatul delicios, acolo unde adaugă șase gălbenușuri, o linguriță de praf de copt, iar într-un robot adaugă și șase albușuri, pe care le lasă la bătut cu un praf de sare.
Adaugă și 12 linguri de zahăr treptat, două plicuri de zahăr vanilat, peste care pune și compoziția cu gălbenușul. Nici făina nu lipsește, așa că aceasta trebuie incorporată treptat. „Facem o rețetă de tort diplomat absolut delicios, așa că avem nevoie de 6 ouă, luăm 6 gălbenușuri, peste care punem o linguriță de praf de copt, iar în robot adăugăm 6 albușuri de ouă, un praf de sare și lăsăm să se bată totul foarte bine.Modul de realizare al cremei pentru tortul diplomat
În timp ce blatul ăsta la cuptor, aceasta pregătește crema, din 2 ouă, 6 linguri de zahăr, două plicuri de zahăr vanilat, 100 ml lapte, iar după ce amestecați foarte bine, adaugă și două linguri de făină. „Între timp facem crema. Avem nevoie de două ouă întregi, două gălbenușuri, adaug și 6 linguri de zahăr, două plicuri de zahăr vanilat, după care adaug 100 ml de lapte. Amestec foarte, foarte bine și adaug și două linguri de făină pe care le cernem foarte bine. Plecăm cu crema la bain-marie și o terminăm acolo.”, a mai spus aceasta.
Cum montează Roxana Blenche tortul diplomat
Acum, că atât blatul, cât și crema sunt gata, se ocupă de tăierea fructelor care vor aduce aminte de gustul copilăriei, iar aceasta mai dezvăluie cum însiropează blatul scos de la cuptor și cum învelește tortul când este gata. „Pregătim fructele și avem nevoie de kiwi, pe care l-am curățat, l-am tăiat cubulețe mici, am luat și portocală, am făcut la fel. Este un tort absolut delicios, amintiri din copilărie. Avem nevoie și de ananas din compot, ce ar fi tortul fără el? Bineînțeles, banană. Am pregătit fructele, crema este gata. Blatul l-am tăiat cu ajutorul unui fierăstrău de prăjituri, l-am divizat în 3 părți. Acum am pus 300 ml de frișcă lichidă cu 300 de grame de mascarpone și le-am bătut bine, apoi am adăugat crema făcută la bain-marie. Cu siropul de la compotul de ananas am însiropat foarte bine blatul tortului, punem crema, multă cremă, o întindem uniform, adăugăm mixul de fructe tăiate cubulețe mici, venim cu blatul, din nou îl însiropăm. Punem multă cremă, fructe, iar la final am mai pus un strat de cremă. Am bătut frișcă și am început să îmbrac tortul frumos. Îl aranjați și îl decorați cum doriți voi.”, a mai povestit chef Roxana Blenche.