Cornuleţe fragede cu umplutură de mac şi nuci - combinaţia ideală de aluat crocant şi stratificat şi multă umplutură gustoasă

Cornuleţe fragede cu umplutură de mac şi nuci - combinaţia ideală de aluat crocant şi stratificat şi multă umplutură gustoasă
Cornuleţe fragede cu umplutură de mac şi nuci - combinaţia ideală de aluat crocant şi stratificat şi multă umplutură gustoasă

“Cornuletele cu mac si nuci” sunt un desert minunat, care se prepara foarte usor si este perfect atunci cand sunteti in pana de idei. Sunt foarte aromate, fragede, delicate, cu straturi subtiri de aluat, umplute cu multa umplutura de nuci si mac. Cornuletele sunt atat de delicioase, incat vor fi apreciate de toti, in special de cei mici, care le vor indragi imediat. Aceste cornulete au un singur dezavantaj: dispar intr-o clipa din farfurie. Preparati neaparat aceste cornulete si bucurati-va copiii cu delicii de casa delicate!

Ingrediente pentru aluat: 1 pahar de smantana, 250 g de unt, 0.5 lingurita de bicarbonat de sodiu, faina – atat cat va fi necesar sa framantati un aluat asemanator cu cel pentru coltunasi.
Ingrediente pentru umplutura: mac, nuci, zahar.

Mod de preparare:  Aluatul. Presarati 2 pahare de faina intr-un bol, adaugati untul si frecati amestecul cu mainile. Adaugati bicarbonatul de sodiu, amestecati si puneti smantana.

Framantati rapid aluatul, adaugand faina. Aluatul trebuie sa fie de consistenta aluatului pentru coltunasi sau un pic mai moale. Veti folosi aproximativ 4 pahare de faina, in dependenta de calitatea acesteia. Dati aluatul la frigider pentru cel putin 30 de minute. Intre timp preparati umplutura.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Scapă de infecţiile urinare cu o reţetă naturală din bătrâni

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies