Epidemia de coronavirus din Japonia se înrăutățește de la o zi la alta! S-a decretat stare de urgență într-o regiune

coronavirus-japonia-stare-de-urgenta
coronavirus-japonia-stare-de-urgenta

În Japonia, situația epidemiei de coronavirus se înrăutățește în loc să se îmbunătățească, iar în regiunea Okinawa a fost decretată stare de urgență.

Omenirea se află într-un moment de cumpănă, în ceea ce privește pandemia de coronavirus pentru că, în foarte multe state, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește extrem de mult de la o zi la alta. Acesta este și cazul Japoniei, țară în care într-o regiune a fost deja implementată starea de urgență.

Citeste si: Florin Cîțu, despre intrarea în starea de urgență: „Ne-am pregătit acum să...”

coronavirus-japonia-stare-de-urgenta
coronavirus-japonia-stare-de-urgenta

Dat fiind numărul mare de infectări din ultima perioadă, autoritățile locale au decis să introducă starea de urgență în Okinawa, iar locuitorii vor fi carantinați la domiciliu vreme de 14 zile, pentru a evita infectarea în masă. Okinawa este o destinație turistică extrem de populară pentru japonezi, așa că autoritățile au dispus închiderea regiunii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

S-a decretat stare de urgență în Okinawa! Tensiuni mari între americani și japonezi

„Vedem o explozie a cazurilor. Declarăm stare de urgență,” a declarat guvernatorul provinciei Okinawa, Denny Tamaki, citat de thejakartapost.com. Mai mult decât atât, doar ieri au fost declarate 71 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar totalul a ajuns la aproape 400.

Citeste si: Italia prelungeşte starea de urgenţă

Din nefericire, din totalul bolnavilor, mai mult de jumătate (248 mai exact) sunt cetățeni americani, delegați ai armatei, fapt ce a dus la crearea tensiunilor între autoritățile din Japonia și cele americane.

Mai mult decât atât, pentru a ține situația epidemiologică sub control, înalții din Tokyo au decis ca barurile, restaurantele și localurile în care se face karaoke să se închidă mai devreme, la ora 22:00, pentru că sunt frecventate de foarte multe persoane, iar riscul epidemiologic este extrem de ridicat.

Citeste si: România, înapoi în starea de urgență? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Măsurile ar putea intra în vigoare oricând”



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Medicul Virgil Musta, avertisment dur după creșterea numărului de infectați cu Covid-19: „Spitalele vor fi copleșite”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies