Covid-19 a suferit mutații! Boala poate dura până la 49 de zile

Covid-19 a suferit mutații! Boala poate dura până la 49 de zile
Covid-19 a suferit mutații! Boala poate dura până la 49 de zile

În urma unui studiu realizat de către cercetătorii chinezi, coronavirusul Covid-19 a suferit mutații. La ce concluzie au ajuns oamenii de știință.

Vești proaste în plină pandemie de Covid-19. La mai bine de patru luni de la primul caz cu noul coronavirus, cercetătorii din China au descoperit o mutație a Covid-19, în urma căreia infecția poate rămâne în organism chiar și două luni. Asta nu este, însă, tot! Mutația respectivă are capacitatea să dezvolte chiar și o formă de boală cronică.

Specialiștii au descoperit noua mutație la un bărbat din China, care s-a modificat de coronavirus abia după 49 de zile după ce a fost declarat pozitiv.

Inițial, a contractat o formă ușoară a bolii – doar cu febră – deși în organism avea o cantitate ridicată de virus, anunță stirileprotv.ro.

Covid-19 a suferit mutații! Boala poate dura până la 49 de zile
Covid-19 a suferit mutații! Boala poate dura până la 49 de zile

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre coronavirus

În ciuda formei ușoare, plămânii săi au fost grav afectați și a avut nevoie de o transfuzie de plasmă de la persoanele care s-au vindecat de coronavirus.

La două zile distanță după ce a fost din nou testat, testul de Covid-19 a ieșit negativ.

Citeste si: Romania, la control! Suceava este cel mai afectat judet de noul coronavirus! Care este situatia cadrelor medicale de acolo

Cercetătorii chinezi au analizat cazul cu maximă atenție, mai ales că cei mai mulți dintre pacienții infectați au reușit să se vindece după aproximativ 20 de zile de la infectare, informează South China Morning Post.

Cercetătorii spun că virusul „a format o relație de simbioză cu pacientul”, fapt care a dus la prelungirea perioadei de 49 de zile.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Prințul Charles, prima declarație după ce a fost infectat cu Covid-19: „Este o situație ciudată”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies