COVID-19 România! Se vor introduce restricții pe timp de noapte?

restrictii romania noapte
în România s-ar putea introduce restricțiile pe timp de noapte

În județele care au depășit rata de 1,5 cazuri la mia de locuitori s-ar putea introduce noi restricții.

Având în vedere creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus, noi restricții se pot impune dacă pragul infectărilor zilnice va ajunge la 10.000. 

Restricții pe timp de noapte din cauza răspândirii COVID-19

Dacă se vor introduce restricțiile pe timp de noapte în anumite zone unde rata de infectări depășește pragul maxim, asta va însemna că nicio mașină nu va mai putea circula după ora 23.00.

În cazuri excepționale, acestea au voie să se deplaseze la locurile de muncă, spitale sau alte locuri unde este neapărată nevoie.

restrictii de noapte covid romania
România are în fiecare zi o creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Miercuri seară, Ludovic Orban a convocat o ședință de urgență după ce în ultimele 24 de ore numărul cazurilor de coronavirus a crescut alarmant.

Citeste si: Coronavirus România: aceste localități au intrat în carantină! Locuitorii ies doar pe baza declarației pe propria răspundere

La ședință au participat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

covid restrictii de noapte coronavirus
în anumite localități din România se vor introduce restricții de noapte[Sursa foto: PixaBay]

S-a luat în considerare restricționarea circulației pe timp de noapte în localitățile ude rata de infectare depășește 1.5 de cazuri la mia de locuitori.

Citeste si: Coronavirus România: aceste localități au intrat în carantină! Locuitorii ies doar pe baza declarației pe propria răspundere

În estul României, rata îmbolnăvirilor este sub 1.5 cazuri la mia de locuitori.

Peste 50% din județele României se află în scenariul galben, ceea ce înseamnă că rata de infectare este între 1.5 și 3 cazuri la mia de locuitori, iar județele din vestul țării au depășit deja rata de 3.

Medicii susțin purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile, iar igiena personală este de asemenea recomandat. 

Printre măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului se numără și evitarea zonelor aglomerate la orele de vârf, pentru a reuși să ne protejăm atât pe noi cât și pe cei din jur.

De asemenea, atunci când suntem în spațiile închise, ar trebui să păstrăm o distanță de cel puțin 1 m față de persoana din fața noastră.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Nelu Tătaru anunță când se vor redeschide școlile în România. Ce condiții pune ministrul Sănătății

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies