Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel. Află secretul care te ajută să scapi de cocoloașe!

retete de gustare

Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel

Crema de zahăr ars cu crustă de caramel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cremă de zahăr ars cu crustă de caramel.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă cremă de zahăr ars cu crustă de caramel, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc

Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare. O alegere mai mult decât potrivită pentru începutul primăverii!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 250 g+ 200 g de zahăr
  • Sare
  • o esență de vanilie
  • 1 L și jumătate de lapte

Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

crema de zahar ars
Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioas ă rețetă este să începem prin a prepara cremă de zahăr ars. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari sau chiar de bolul mixerului automat, în care vom adăuga toate ouăle, le vom bate puțin cu mixerul, iar ulterior vom adăuga și toată cantitatea de zahăr, un praf de sare, după gust, dar și esența de vanilie. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unui mixer timp de aproximativ 5 minute.
  • După acest interval de timp, a venit momentul să adăugăm și laptele nostru, proaspăt scos din frigider, însă treptat, timp în care continuăm să amestecăm cu mixerul până când compoziția noastră se va subția, iar toată cantitatea de lapte a fost consumată. Momentan compoziția se lasă deoparte.

retete pentru desert
Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel[Sursa foto: freepik]

  • Acum a venit momentul să ne ocupăm și de formele noastre în care vom coace crema de zahăr ars, iar în funcție de propriile preferințe, veți alege numărul acestora și le veți pune deoparte momentan.
  • În continuare, ne vom ocupa și de prepararea caramelului. Așadar, vom avea nevoie de o oală metalică de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga tot zahărul și o vom pune pe aragaz la foc mediu. Din când în când este nevoie să amestecăm, pentru ca zahărul să se topească în mod uniform, până când acesta va avea o nuanță de maro-roșcat. Atenție însă! Nu trebuie ca zahărul să se ardă. Odată obținut caramelul nostru, vom lua oala de pe foc, iar cu caramelul rezultat, vom pune în fiecare formă pregătită pentru crema de zahăr ars, astfel încât să se formeze o peliculă subțire, atât pe fundul formelor cât și pe lateral.

retete de prajituri de casa
Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel[Sursa foto: freepik]

  • În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, dreptunghiulară, în care vom pune până la jumătate apă rece, pentru ca ulterior să așezăm toate formele noastre în tavă. Înainte de a face acest pas, vom împărți și compoziția noastră preparată de cremă de zahăr ars, în toate formele din tavă, iar aceasta se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 40 de minute. Atenție însă! După fiecare 10 minute trecute, este nevoie să deschideți cuptorul și să mai adăugați câte o ceașcă de apă rece, dat fiind faptul că apa aflată deja în tavă nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere.
  • După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și formele noastre din tavă, vom aștepta ca acestea să ajungă la temperatura camerei, iar rețeta de astăzi este gata de servit după ce acestea se vor mai introduce în frigider timp de cel puțin 2 ore sau chiar peste noapte. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

crema de zahar ars cu crusta de caramel
Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare. O alegere mai mult decât potrivită pentru începutul primăverii!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies