Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare. O alegere mai mult decât potrivită pentru începutul primăverii!

retete de gustare

Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare

Tortul cu cremă de brânză și gelatină de merișoare se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Supă cremă de roșii. O textură cremoasă, ca la mama acasă!

tort cu crema de branza
Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie. Un adevărat curcubeu pe cerul gurii!

Timp de preparare – o ora

Timp total – 2 ore

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta este pentru 6 persoane

retete de prajituri de casa
Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 8 linguri de făină
  • Un pliculeț de praf de copt
  • 4 linguri de pudră de cacao

retete pentru desert
Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru cremă

  • 550 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 350 g cremă de brânză
  • 3 pachete de jeleu de lămâie
  • 3 linguri de zahăr pudră

tort cu crema de branza si gelatina de merisoare
Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru gelatina de merișoare

  • 550 g merișoare
  • 3 linguri de zahăr
  • Sirop de merișoare
  • 300 ml apă fierbinte
  • Un pliculeț de gelatină

Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara aluatul pentru blat. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni potrivite, pentru a separa albușurile de gălbenușurile de ou. În bolul în care am pus albușurile, adăugăm și un praf de sare și începem să le amestecăm cu ajutorul unui mixer, pentru a obține o textură spumoasă. În bolul cu gălbenușuri, adăugăm zahărul și le mixăm pentru a se omogeniza cât mai bine. Ulterior, adăugăm și făina, treptat, pe care am cernut-o în prealabil, alături de pliculețul de praf de copt. Toate ingredientele se amestecă foarte bine pentru a nu exista cocoloașe, iar pentru ca acestea să se omogenizeze uniform. Nu în ultimul rând, adăugăm și pudra de cacao, și continuăm să amestecăm. La final, pentru a termina de preparat compoziția pentru aluatul nostru, tot ce mai trebuie să facem este să adăugăm și albușurile pe care le-am bătut spumă, treptat cu ajutorul unei linguri, amestecând pentru ca acestea să se încorporeze în restul umpluturii.

Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]

  • Acum este nevoie să pregătim și o tavă de cuptor pentru desertul nostru, una rotundă cu pereții detașabili, în care vom așeza o hârtie de copt, pentru ca ulterior să turnăm aluatul nostru obținut, direct în tavă, și să o introducem la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când vom observa că blatul nostru este copt și trece de testul scobitorii.
  • In acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să dizolvăm jeleurile într-o cană de apă fierbinte și să lăsăm deoparte momentan, pentru ca ulterior să se și răcească. Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga smântâna lichidă pe care o vom bate cu ajutorul mixerului, astfel încât să obținem o frișcă fermă la final. Încorporăm apoi și crema noastră de brânză, dar și zahărul pudră, treptat, și amestecăm inițial cu ajutorul unei linguri, iar ulterior și cu mixerul pentru a ne asigura că toate ingredientele sunt omogenizate. La final turnăm în acest bol și jeleul care s-a răcit, tot treptat, și amestecăm pentru ca acesta să se împrăștie cu restul ingredientelor din bol.

Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]

  • Înainte de a ne ocupa de asamblarea desertului, ne vom ocupa și de gelatina de merișoare. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga sirop de merișoare, cu apa fierbinte, dar și pliculețul de gelatină și amestecând foarte bine, pentru ca ulterior să adăugăm în gelatină și merișoarele, iar compoziția se lasă apoi să se răcească.
  • Acum că toate ingredientele noastre sunt pregătite, ne putem ocupa de asamblarea desertului. Așadar, este necesar să scoatem tava din cuptor în care se află blatul nostru, pentru ca ulterior peste acesta să adăugăm și crema preparată și să o nivelăm cu ajutorul unei spatule, iar nu în ultimul rând, deasupra, turnăm și gelatina de merișoare preparată.
  • Rețeta de astăzi este gata de servit, după ce mai lăsăm tortul nostru la frigider timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Tort cu cremă de brânză și gelatină de merișoare[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie. Un adevărat curcubeu pe cerul gurii!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies