Prăjitura cu mousse de căpșune și lămâie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie.
Rețetă de Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Supă cremă de mazăre. O idee grozavă pentru masa de prânz!
Citește și: Tort de morcovi cu cremă de brânză. O variantă mai sănătoasă de tort, chiar și pentru cei mici!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 9 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 6 linguri de ulei
- 4 linguri de pudră de cacao
Ingrediente pentru mousse de căpșune
- 550 g căpșune
- 6 linguri de zahăr pudră
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 15 g gelatină
Ingrediente pentru mousse de lămâie
- 3 ouă
- 1 plic de praf de budinca cu lămâie
- 4 linguri de zahăr
- 550 ml lapte
- 1 plic de gelatină
- Coaja rasă de la o lămâie
- Zeama de la o jumătate de lămâie
Ingrediente pentru sirop
- 250 ml apă
- 3 linguri de zahăr
- O esență de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie
Mod de preparare
- În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca, pentru început, albușurile de ou, cu un praf de sare, după gust, cu ajutorul unui mixer, până când vom obține o textură spumoasă. În continuare, adăugăm treptat și toată cantitatea de zahăr, timp în care vom amesteca tot cu mixerul, pentru ca la final să obținem o bezea tare.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga și gălbenușurile de ou, alături de ulei, ingrediente pe care le vom amesteca bine tot cu mixerul. Odată încorporate ingredientele, amestecul se transferă în bolul cu albușuri și se încorporează cu ajutorul unei spatule, de această dată, amestecând ușor.
- Într-un alt bol, cernem și toată cantitatea de făină și pudra de cacao, pentru ca mai apoi să le adaugăm în bolul cu restul ingredientelor, pentru a le încorpora și reieși blatul nostru.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de preferințe, pe care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior vom turna blatul nostru în tavă. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când va trece de testul scobitorii.
- În acest timp, ne vom ocupa de prepararea mousse-ului de căpșune. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom pune gelatina la înmuiat în apă, timp de aproximativ 10 minute. Între timp, îndepărtam codițele de la căpșune, le spălam bine și le ștergem cu un prosop de bucătărie, pentru ca ulterior să le punem într-un blender, alături de zahărul pudră, pentru a obține o pastă fină din acestea. Ulterior, compoziția se trece printr-o sită și se pune apoi într-o oală de dimensiuni potrivite, alături de gelatina înmuiată, la foc mic, amestecând până când gelatina se topește și se combină uniform cu piureul de căpșune, însă nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere. După ce aceasta s-a răcit, se mixează într-un bol cu smântână pentru frișcă, care a fost amestecată în prealabil și a căpătat o consistență fermă, treptat, amestecând cu o spatulă.
- Urmează să preparăm și mousse-ul de lămâie. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici în care vom adăuga gelatina pentru a o hidrata în puțin lapte. Separat, în 2 boluri de dimensiuni mai mari, vom separa ouăle. Albușurile din bol se amestecă bine cu mixerul, pentru a obține o textură spumoasă. Peste gălbenușuri se adaugă zahărul, praful de budincă, coaja rasă de lămâie și laptele, ingrediente care se amesteca bine cu mixerul. Compoziția se pune într-o oală de dimensiuni potrivite, care se pune pe foc și se fierbe, până se îngroașă, amestecând continuu. Când s-a fiert, o vom lua de pe foc și vom adăuga și gelatina, dar și zeama de lămâie și amestecăm. Ulterior, tot aici adaugăm și albușurile pentru a le incorpora.
- Nu în ultimul rand, este nevoie să pregătim și siropul. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga apa, pe care o vom fierbe alături de zahăr, până acesta se topește complet. Ulterior, oprim focul, adăugăm esența de vanilie, amestecăm puțin și lăsăm deoparte siropul, până se răcește.
- Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, ne putem ocupa de asamblarea prăjiturii. Așadar, tot ce trebuie să facem este să scoatem tava din cuptor, înțepăm blatul din loc în loc și îl insiropam. Ulterior, vom turna peste blat mousse-ul de căpșune și îl nivelăm cu o spatulă, pentru ca peste acesta să turnăm și mousse-ul de lămâie, nivelat și el cu o spatulă.
- Prăjitura se poate orna exact așa cum ne dorim, și este gata de servit după ce va mai sta în frigider, timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.