Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie. Un adevărat curcubeu pe cerul gurii!

retete de gustare

Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie

Prăjitura cu mousse de căpșune și lămâie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Supă cremă de mazăre. O idee grozavă pentru masa de prânz!

Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de morcovi cu cremă de brânză. O variantă mai sănătoasă de tort, chiar și pentru cei mici!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 9 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 6 linguri de ulei
  • 4 linguri de pudră de cacao

Ingrediente pentru mousse de căpșune

  • 550 g căpșune
  • 6 linguri de zahăr pudră
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 15 g gelatină

Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru mousse de lămâie

  • 3 ouă
  • 1 plic de praf de budinca cu lămâie
  • 4 linguri de zahăr
  • 550 ml lapte
  • 1 plic de gelatină
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Ingrediente pentru sirop

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 250 ml apă
  • 3 linguri de zahăr
  • O esență de vanilie

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

prajitura cu mousse
Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca, pentru început, albușurile de ou, cu un praf de sare, după gust, cu ajutorul unui mixer, până când vom obține o textură spumoasă. În continuare, adăugăm treptat și toată cantitatea de zahăr, timp în care vom amesteca tot cu mixerul, pentru ca la final să obținem o bezea tare.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga și gălbenușurile de ou, alături de ulei, ingrediente pe care le vom amesteca bine tot cu mixerul. Odată încorporate ingredientele, amestecul se transferă în bolul cu albușuri și se încorporează cu ajutorul unei spatule, de această dată, amestecând ușor.
  • Într-un alt bol, cernem și toată cantitatea de făină și pudra de cacao, pentru ca mai apoi să le adaugăm în bolul cu restul ingredientelor, pentru a le încorpora și reieși blatul nostru.

prajitura cu mousse de capsune si lamaie
Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de preferințe, pe care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior vom turna blatul nostru în tavă. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când va trece de testul scobitorii.
  • În acest timp, ne vom ocupa de prepararea mousse-ului de căpșune. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom pune gelatina la înmuiat în apă, timp de aproximativ 10 minute. Între timp, îndepărtam codițele de la căpșune, le spălam bine și le ștergem cu un prosop de bucătărie, pentru ca ulterior să le punem într-un blender, alături de zahărul pudră, pentru a obține o pastă fină din acestea. Ulterior, compoziția se trece printr-o sită și se pune apoi într-o oală de dimensiuni potrivite, alături de gelatina înmuiată, la foc mic, amestecând până când gelatina se topește și se combină uniform cu piureul de căpșune, însă nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere. După ce aceasta s-a răcit, se mixează într-un bol cu smântână pentru frișcă, care a fost amestecată în prealabil și a căpătat o consistență fermă, treptat, amestecând cu o spatulă.
  • Urmează să preparăm și mousse-ul de lămâie. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici în care vom adăuga gelatina pentru a o hidrata în puțin lapte. Separat, în 2 boluri de dimensiuni mai mari, vom separa ouăle. Albușurile din bol se amestecă bine cu mixerul, pentru a obține o textură spumoasă. Peste gălbenușuri se adaugă zahărul, praful de budincă, coaja rasă de lămâie și laptele, ingrediente care se amesteca bine cu mixerul. Compoziția se pune într-o oală de dimensiuni potrivite, care se pune pe foc și se fierbe, până se îngroașă, amestecând continuu. Când s-a fiert, o vom lua de pe foc și vom adăuga și gelatina, dar și zeama de lămâie și amestecăm. Ulterior, tot aici adaugăm și albușurile pentru a le incorpora.

retete pentru desert
Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie[Sursa foto: freepik]

  • Nu în ultimul rand, este nevoie să pregătim și siropul. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga apa, pe care o vom fierbe alături de zahăr, până acesta se topește complet. Ulterior, oprim focul, adăugăm esența de vanilie, amestecăm puțin și lăsăm deoparte siropul, până se răcește.
  • Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, ne putem ocupa de asamblarea prăjiturii. Așadar, tot ce trebuie să facem este să scoatem tava din cuptor, înțepăm blatul din loc în loc și îl insiropam. Ulterior, vom turna peste blat mousse-ul de căpșune și îl nivelăm cu o spatulă, pentru ca peste acesta să turnăm și mousse-ul de lămâie, nivelat și el cu o spatulă.
  • Prăjitura se poate orna exact așa cum ne dorim, și este gata de servit după ce va mai sta în frigider, timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Prăjitură cu mousse de căpșune și lămâie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Tort de morcovi cu cremă de brânză. O variantă mai sănătoasă de tort, chiar și pentru cei mici!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies