Tortul de morcovi cu cremă de brânză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort de morcovi cu cremă de brânză.
Rețetă de Tort de morcovi cu cremă de brânză
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Supă cremă de morcovi. Numai bună cu puțină smântână deasupra!
Citește și: Gogoși cu glazură de ciocolată. Mult mai bune când sunt făcute în casă!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 450 g de morcovi, revizuiți
- 450 g de făină
- 450 ml de ulei
- 5 ouă
- 450 g de zahăr
- 150 g de stafide
- o esență de vanilie
- un pliculeț de praf de copt
- 1/2 de linguriță de scorțișoară
ingrediente pentru cremă
- 750 ml de frișcă lichidă
- 250 g de ciocolată albă, topită
- 250 g de cremă de brânză
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ouăle, zahărul, uleiul, dar și esența de vanilie, iar cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru început, vom amesteca toate aceste ingrediente, până când observăm că uleiul s-a încorporat așa cum se cuvine, iar textura este asemănătoare cu cea a unei maioneze.
- Abia apoi în același bol vom adăuga și morcovii pe care i-am răzuit în prealabil, stafidele, toată cantitatea de făină, scorțișoara, dar și pliculețul de praf de copt. Toate aceste ingrediente se omogenizează foarte bine cu restul ingredientelor aflate deja în bol, inițial cu ajutorul unei linguri de lemn, iar ulterior cu ajutorul unui mixer, pentru a ne asigura că vom obține blatul dorit.
- Acum putem pregăti și o tavă de cuptor, rotundă, cu pereții detașabili, pe care vom așeza hârtie de copt, pentru ca ulterior să transferăm toată compoziția aluatului de blat, în tava noastră. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ o oră, sau până când observăm că blatul este rumenit deasupra și trece testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa blatul să se răcească în tavă, momentan.
- Când blatul nostru se răcește, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru început frișca lichidă, pe care o vom bate foarte bine cu ajutorul unui mixer, până când vom obține o textură spumoasă. Între timp, topim în cuptorul cu microunde și ciocolata albă, iar imediat apoi o încorporăm în frișca noastră lichidă, tot cu ajutorul mixerului. Nu în ultimul rând, adăugăm un bol peste cele 2 ingrediente, și crema de brânză, pe care o încorporăm prima dată cu ajutorul unei linguri, iar la final cu ajutorul mixerului pentru a ne asigura că ingredientele sunt omogenizate uniform.
- Acum că atât blatul nostru, cât și crema sunt gata, ne putem ocupa de asamblarea tortului. Așadar, vom avea nevoie de un platou de dimensiuni mai mari, pe care vom asambla desertul, însă nu înainte de a împărții blatul nostru în 3 bucăți cât se poate de egale, pentru ca ulterior prima parte din aluat să fie așezată pe platou. Crema obținută se împarte și ea în 3 părți cât se poate de egale, luând în considerare și faptul că trebuie îmbrăcat în această cremă. Așezăm primul strat de cremă peste blat și îl uniformizăm cu ajutorul unei spatule, ulterior adăugăm și cea de a 2-a bucată de blat, urmând un alt strat de cremă, iar nu în ultimul rând, așezăm și ultima bucată de blat, urmând ca restul de cremă să fie distribuită atât deasupra tortului, cât și pe margini.
- Rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce mai ținem tortul puțin la frigider și îl decorăm după propriile preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.