Supă cremă de mazăre. O idee grozavă pentru masa de prânz!

retete pentru masa de pranz

Supă cremă de mazăre

Supa cremă de mazăre se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de mazăre.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă supă cremă de mazăre, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Supă cremă de mazăre

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: Tort de morcovi cu cremă de brânză. O variantă mai sănătoasă de tort, chiar și pentru cei mici!

Supă cremă de mazăre[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gogoși cu glazură de ciocolată. Mult mai bune când sunt făcute în casă!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp de preparare- 30 de minute

Timp total- o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

Supă cremă de mazăre[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 550 g de mazăre
  • o țelină mică
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 100 g de unt
  • o legătură de mărar proaspăt
  • Sare
  • piper negru măcinat
  • 1 L și jumătate de apă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Supă cremă de mazăre[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a pregăti mazărea. Așadar, aceasta trebuie spălată foarte bine înainte de a se găti, ceea ce înseamnă că trebuie să fie scoasă din cutiile de conservă, în cazul în care nu folosiți congelată, fiind nevoie să o scoateți cu câteva ore înainte de a se găti, iar ulterior spăla foarte bine sub un jet rece de apă.
  • Odată ce ne-am ocupat de pregătirea acestui ingredient principal pentru rețeta de astăzi, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apa, și vom aștepta ca aceasta să ajungă la punctul de fierbere. Abia apoi este momentul să adăugăm în oală și mazărea pregătită.

supa crema de mazare
Supă cremă de mazăre[Sursa foto: freepik]

  • In acest timp, să ne ocupăm și de restul legumelor, începând cu ceapa, pe care o vom curăța, spăla foarte bine, iar ulterior o vom tăia solzișori și o vom pune într-un bol. În ceea ce privește cartofii, morcovi și țelina, toate aceste ingrediente se vor rade pe răzătoarea cu găuri mari, rând pe rând, iar ulterior se vor așeza în boluri separate.
  • Acum că toate legumele noastre sunt pregătite pentru a se găti, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga puțin unt vom aștepta ca acesta să se topească. Ulterior, adăugăm în tigaia noastră cu unt ceapa, pentru a căli puțin. În momentul în care aceasta devine translucidă, adăugăm în tigaie și morcovii, cartofii și țelina și așteptăm să se călească preț de câteva minute.

supa crema
Supă cremă de mazăre[Sursa foto: freepik]

  • In momentul în care aceste legume s-au călit în tigaie, așa cum ne dorim, a venit momentul să le transferăm în oala în care se află mazărea și să fierbem tot până când devin ușor de pasat, pentru supa noastră cremă.
  • Odată ce ne-am asigurat că legumele sunt fierte îndeajuns de bine, oara se va lua de pe foc pentru a scurge toate legumele noastre, iar ulterior le adăugăm într-un bol de dimensiuni mai mari sau într-un blender, însă în cazul în care nu dețineți un blender, le puteți pasa și cu un blender vertical sau cu instrumentul de pasat cartofi pentru piure. Legumele noastre trebuie să fie atât de pasate, încât să obținem un piure fin.

retete de ciorba
Supă cremă de mazăre[Sursa foto: freepik]

  • Imediat apoi, vom începe să adăugăm câte un polonic din supa rămasă de la legume, în care acestea au fiert, pentru a obține consistența dorită a supei cremă. Nu în ultimul rând, adăugăm și mărarul tocat în prealabil și condimentăm supa cremă cu sare și piper negru măcinat, după gust.
  • După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Supă cremă de mazăre[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Gogoși cu glazură de ciocolată. Mult mai bune când sunt făcute în casă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies