Supă cremă de roșii. O textură cremoasă, ca la mama acasă!

retete de gustare

Supă cremă de roși

Supa cremă de roșii se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de roșii.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase supă cremă de roșii, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Supă cremă de roșii

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: „Se crapă în momentul în care se coc. Se topesc în gură și au și gust de lămâie.” Rețeta de biscuiți crăpați cu lămâie a Gabrielei Cristea. Un desert delicios și simplu de făcut!

Supă cremă de roși[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Tăiați coada, aripioarele și dorsala peștelui, apoi încrestați-l adânc pe o parte.” Rețeta de șalău de Dunăre la cuptor a lui chef Joseph Hadad! Cum prepară cunoscutul bucătar un pește delicios?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare- 30 de minute

Timp total- o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

Supă cremă de roși[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 550 g roșii
  • 2 linguri de făină
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Un cubuleț de unt
  • 2 l supă de legume sau apă
  • Sare
  • Piper negru măcinat

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Supă cremă de roși[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a aduce o oală de dimensiuni mai mari. Oala se va pune pe aragaz, turnăm uleiul și așteptăm să se încingă. Odată încins uleiul, vom pune în oală cepele pe care le-am curățat și spălat bine în prealabil, dar și tăiat mărunt, alături de cățeii de usturoi zdrobiți. În momentul în care ceapa a devenit translucidă, adăugăm în oală și făina, treptat, amestecând continuu.

supa crema de rosii
Supă cremă de roși[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

  • Separat, ne vom ocupa și de prepararea roșiilor, pentru că acestea trebuie, ca înainte de toate, să se opărească timp de 1 minut în apă clocotită, pentru ca ulterior să le curățăm de pieliță și să le tocăm în cubulețe de dimensiuni mici. Acestea se vor adăuga și ele în oala de pe foc, în care se află restul ingredientelor, iar oala abia apoi se acoperă cu un capac și se lasă la fiert, timp de aproximativ 30 de minute, după ce am adăugat și apa sau supa de legume, în funcție de alegerea făcută.

supa crema
Supă cremă de roși[Sursa foto: freepik]

  • După acest interval de timp, este necesar să aducem un bol de dimensiuni mai mari, în care să strecurăm supa de roșii fiartă. Compoziția de legume se vă pune într-un blender sau într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a le pasa cu un instrument de pasat cartofii, pentru piure, astfel încât să obținem o supă cremă cu o textură fină. În cazul în care mai este necesar, mai putem strecura iar supa apoi, pentru a ne asigura că toate semințele au fost înlăturate.

retete de ciorba
Supă cremă de roși[Sursa foto: freepik]

  • În momentul în care am obținut consistența dorită la supa cremă de roșii, mai putem adăuga în aceasta un cubuleț de unt, pentru o textură mai fină. De asemenea, dacă vă doriți ca supa cremă să fie ușor mai lichidă, mai puteți adăuga în ea câteva linguri din zeama rămasă de la legume, în funcție de preferințe.
  • După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce îi mai adăugați câteva biluțe de mozzarella, la servire, dar și câteva felii de roșii cherry, după preferințe. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru masa de pranz
Supă cremă de roși[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Tort de morcovi cu cremă de brânză. O variantă mai sănătoasă de tort, chiar și pentru cei mici!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies