Supa cremă de roșii se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de roșii.
Rețetă de Supă cremă de roșii
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 3 cepe
- 3 căței de usturoi
- 550 g roșii
- 2 linguri de făină
- 4 linguri de ulei de măsline
- Un cubuleț de unt
- 2 l supă de legume sau apă
- Sare
- Piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a aduce o oală de dimensiuni mai mari. Oala se va pune pe aragaz, turnăm uleiul și așteptăm să se încingă. Odată încins uleiul, vom pune în oală cepele pe care le-am curățat și spălat bine în prealabil, dar și tăiat mărunt, alături de cățeii de usturoi zdrobiți. În momentul în care ceapa a devenit translucidă, adăugăm în oală și făina, treptat, amestecând continuu.
- Separat, ne vom ocupa și de prepararea roșiilor, pentru că acestea trebuie, ca înainte de toate, să se opărească timp de 1 minut în apă clocotită, pentru ca ulterior să le curățăm de pieliță și să le tocăm în cubulețe de dimensiuni mici. Acestea se vor adăuga și ele în oala de pe foc, în care se află restul ingredientelor, iar oala abia apoi se acoperă cu un capac și se lasă la fiert, timp de aproximativ 30 de minute, după ce am adăugat și apa sau supa de legume, în funcție de alegerea făcută.
- După acest interval de timp, este necesar să aducem un bol de dimensiuni mai mari, în care să strecurăm supa de roșii fiartă. Compoziția de legume se vă pune într-un blender sau într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a le pasa cu un instrument de pasat cartofii, pentru piure, astfel încât să obținem o supă cremă cu o textură fină. În cazul în care mai este necesar, mai putem strecura iar supa apoi, pentru a ne asigura că toate semințele au fost înlăturate.
- În momentul în care am obținut consistența dorită la supa cremă de roșii, mai putem adăuga în aceasta un cubuleț de unt, pentru o textură mai fină. De asemenea, dacă vă doriți ca supa cremă să fie ușor mai lichidă, mai puteți adăuga în ea câteva linguri din zeama rămasă de la legume, în funcție de preferințe.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce îi mai adăugați câteva biluțe de mozzarella, la servire, dar și câteva felii de roșii cherry, după preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.