„Tăiați coada, aripioarele și dorsala peștelui, apoi încrestați-l adânc pe o parte.” Rețeta de șalău de Dunăre la cuptor a lui chef Joseph Hadad! Cum prepară cunoscutul bucătar un pește delicios

„Tăiați coada, aripioarele și dorsala peștelui, apoi încrestați-l adânc pe o parte.” Rețeta de șalău de Dunăre la cuptor a lui chef Joseph Hadad! Cum prepară cunoscutul bucătar un pește delicios
„Tăiați coada, aripioarele și dorsala peștelui, apoi încrestați-l adânc pe o parte.” Rețeta de șalău de Dunăre la cuptor a lui chef Joseph Hadad! Cum prepară cunoscutul bucătar un pește delicios

Află din rândurile următoare care este rețeta de șalău la cuptor a lui chef Joseph Hadad.

Chef Joseph Hadad este foarte activ în mediul online, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi cele mai gustoase rețete ale diferitelor preparate, fie că vorbim despre fel principal, garnitură sau desert. De data aceasta, cunoscutul bucătar a pregătit un preparat delicios din pește: șalău de Dunăre la cuptor cu legume. 

Rețeta de șalău cu legume la cuptor a lui chef Joseph Hadad
Chef Joseph Hadad[Sursa foto: Facebook]

Rețeta de șalău cu legume la cuptor a lui chef Joseph Hadad

Citește și: “Puneți ciupercile feliate. Topiți untul în uleiul de măsline.” Rețeta de supă cremă de ciuperci a lui chef Joseph Hadad!

Citește și: „Chiftelele le dați prin faină și ou. Pregătiți sosul adăugând conserva de roșii.” Rețeta de chiftele cu sos a lui chef Joseph Hadad!

Ingrediente:

  • 1,6 kg șalău de Dunăre;
  • 2 ardei kapia;
  • 1 ardei gras galben;
  • 2 fire de țelină apio;
  • 10 bucăți usturoi;
  • 3 fire de ceapă verde:
  • 2 cepe shallot (sau ceapă roșie);
  • 6-7 fire oregano proaspăt (sau oregano uscat);
  • 20 bucăți măsline fără sâmburi;
  • 7-8 roșii uscate mai mari;
  • un cartof mare;
  • o lămâie;
  • sare și piper;
  • ulei de măsline.

Mod de preparare: 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

1. Feliați rondele cartoful, lămâia, ceapa shallot, ceapa verde, tijele de țelină. Zdrobiți usturoiul, ardeii kapia îi tăiați în două, iar cel galben în patru.

2. Încingeți niște ulei și prăjiți cartofii pe o parte și pe cealaltă, asezonați cu sare, până când sunt maro auriu. Scoateți-i apoi pe o tavă.

3. Puneți apoi legumele pe rând la călit în același ulei: usturoiul, ardeii, oregano, ceapa verde, tijele de țelină, roșiile uscate, ceapa shallot, asezonați cu sare și piper, puneți măslinele, lămâia și amestecați. Gătiți până când legumele se înmoaie puțin si se rumenesc.

4. Între timp tăiați coada, aripioarele și dorsala peștelui, apoi încrestați-l adânc pe o parte. Asezonați cu sare și piper.

5. Puneți legumele peste cartofi și așezați peștele pe acest pat de legume cu partea încrestată în exterior.

6. Turnați peste pește ulei de măsline și masați bine, în interior și între crestele peștelui. Tot în interior puneți câteva felii de lămâie și oregano.

7. Dați la cuptorul preîncălzit cu minim 30 de minute înainte la 190C, pentru 45 de minute. Poftă bună! ”, a scris chef Joseph Hadad pe pagina sa de Instagram. 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

„Se crapă în momentul în care se coc! Se topesc în gură și au și gust de lămâie!” Rețeta de biscuiți crăpați cu lămâie a Gabrielei Cristea. Un desert delicios și simplu de făcut!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies