„Se crapă în momentul în care se coc! Se topesc în gură și au și gust de lămâie!” Rețeta de biscuiți crăpați cu lămâie a Gabrielei Cristea. Un desert delicios și simplu de făcut!
Află din rândurile următoare care este rețeta Gabrielei Cristea de biscuiți crăpați cu lămâie.
Gabriela Cristea are mereu cele mai gustoase rețete, pe care le împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online. De data aceasta, prezentatoarea TV a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț în cadrul căruia prezintă modul de preparare al unor biscuiți cu lămâie.
„ Mie îmi plac mult de tot fursecurile. Aceste fursecuri minunate, care se crapă în momentul în care se coc.
Deasupra au zahăr pudră și sunt extrem de aspectuoase. Pe lângă asta, sunt și foarte gustoase. Se topesc în gură și au și gust de lămâie. ”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Rețeta de biscuiți crăpați cu lămâie a Gabrielei Cristea
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ În primul rând, se pun toate ingredientele umede într-un bol, uleiul și oul. Radem bine coaja de la lămâie. Stoarcem și lămâia. Zeama de la o lămâie întreagă ne trebuie. O adăugăm aici la ingredientele umede și avem grijă să nu scape niciun sâmbure înauntru. Amestecăm bine toate ingredientele umede. Adăugăm și zahărul pudră. Punem jumătate din făină și o cernem. Amestecăm bine. Praful de copt și incorporăm și restul de făină cernută.
E momentul să amestecăm bine. Nu trebuie frământat foarte mult, doar cât să se incorporeze făina. O să o las 10 minute acoperită, la frigider, să se odihnească. Cât stă aluatul la frigider, noi punem într-o tavă o foaie de copt, pe care o ungem cu ulei și am dat drumul la cuptor la 180 de grade.
Iau cam cât o nucă în mână, le învârt bine să iasă rotunde.
Luăm zahărul pudră și tăvălim biluța prin zahărul pudră. Nu o scuturăm, ci pur și simplu o punem așa în tavă. Atenție, trebuie lăsat spațiu între ele, pentru că se va lăsa, se va întinde fursecul, va deveni plat și atunci are nevoie de spațiu unde să se desfășoare. Mie mi-au ieșit 15 fursecuri. Așa cum sunt, le bag la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute .”, a explicat Gabriela Cristea pe Facebook.
„Se crapă în momentul în care se coc! Se topesc în gură și au și gust de lămâie!” Rețeta de biscuiți crăpați cu lămâie a Gabrielei Cristea. Un desert delicios și simplu de făcut!