Creșterea sănătoasă a părului: 3 lucruri de făcut pentru un păr superb

par sanatos
Creșterea sănătoasă a părului: 3 lucruri de făcut pentru un păr superb

Îngrijirea părului este extrem de importantă. Însă știați cum o puteți face într-un mod cât mai sănătos?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar 3 dintre aspectele pe care trebuie să le luați în calcul, atunci când vă doriți să aveți un păr mai sănătos.

 

1. Rolul nutriției în creșterea sănătoasă a părului: hrană pentru foliculii tăi

Orice pui în corpul tău influențează vitalitatea părului tău.

O dietă bogată în vitamine și minerale esențiale poate fi unul dintre cele mai eficiente mijloace de a stimula creșterea naturală a părului. Vitaminele și mineralele specifice sunt cele mai bune opțiuni pentru îmbunătățirea nutriției părului tău. De exemplu, biotina și alte vitamine B sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătatea părului. Un defect poate face părul mai fragil sau chiar mai alb. Vitamina A joacă și ea un rol important în producerea de sebum, un tratament pentru păr care menține scalpul hidratat și sănătos.
Fierul ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul către toate celulele organismului, inclusiv cele care alimentează foliculii noștri. Acesta este doar un exemplu al unui mineral important. Deoarece ajută la creșterea și repararea țesuturilor și menține în același timp funcția glandelor uleioase din jurul foliculilor, zincul se numără printre elementele noastre esențiale. Superalimentele sunt disponibile dacă doriți să vă maximizați aportul din acești nutrienți esențiali în timp ce vă bucurați simultan de mese delicioase! Datorită conținutului său ridicat de vitamina D și proteine, somonul se află în fruntea multor liste.
De asemenea, este una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega-3 care ajută la menținerea sănătății scalpului, ceea ce duce la pletele delicioase. Ouăle sunt un alt favorit, deoarece conțin biotină și proteine, ambele esențiale pentru sănătatea părului. Nu uitați de legume și fructe! În timp ce spanacul și alte legume cu frunze verzi sunt bogate în fier, cartofii dulci și morcovii sunt bogați în vitamina A. Aceste alimente sunt ideale pentru rutina ta de îngrijire a părului.
Conform Healthline, ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ​​și biotină, doi nutrienți esențiali pentru creșterea părului. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient

par sanatos trucuri
Creșterea sănătoasă a părului: 3 lucruri de făcut pentru un păr superb[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rutina perfectă pentru diminețile de vară. 7 sfaturi esențiale

2. Hidratarea: Eroul necunoscut al sănătății părului

Deși adesea ignorat, hidratarea este esențială pentru sănătate și vitalitate. Pare că apa este esențială pentru aproape fiecare funcție a corpului, inclusiv creșterea părului. Sănătatea și vitalitatea brațelor noastre sunt afectate de faptul că ne hidratează celulele, completează nutrienții și ajută la îndepărtarea deșeurilor din organism. Deshidratarea poate, de asemenea, duce la uscarea scalpului și poate face părul mai vulnerabil la deteriorări, cum ar fi vârfurile despicate.

Când vine vorba de apă, aproximativ 25% din fiecare șuviță de păr este compusă din aceasta, este, de fapt, ceea ce menține părul sănătos în viață! Un scalp hidratat asigură că foliculii de păr primesc nutrienții pe care îi trebuie pentru a crește și a crește cel mai bine. Prin menținerea echilibrului natural de umiditate al treptelor tale, un aport adecvat de apă ajută, de asemenea, la prevenirea problemelor precum uscăciunea și fragilitatea.
Una dintre cele mai simple metode de a stimula în mod natural creșterea părului este să beți multă apă. O altă modalitate de a-ți îmbunătăți hidratarea, pe lângă creșterea aportului de apă, este să incluzi alimente care sunt hidratante în dieta ta. Alimentele bogate în apă, cum ar fi căpșunile, pepenii și castraveții, ajută la menținerea unui echilibru ideal de hidratare în organism, care se reflectă pozitiv și asupra sănătății coamei tale! În plus, oferă vitamine și antioxidanți esențiali, care sunt avantajoase pentru sănătatea generală, ceea ce este o situație benefică pentru toată lumea.

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

rutina de ingrijire a parului
Creșterea sănătoasă a părului: 3 lucruri de făcut pentru un păr superb[Sursa foto: freepik]

3. Obiceiuri de stil de viață care ajută sau împiedică sănătatea părului

De multe ori, rutinele noastre zilnice au un impact asupra corpului nostru pe care nu îl luăm în considerare. În plus față de a menține mușchii tonifiați, exercițiile regulate stimulează în mod natural creșterea părului. Atunci când faci exerciții fizice, fluxul sangvin crește. Acest lucru întărește foliculii de păr și stimulează creșterea. Yoga și alte exerciții fizice pot îmbunătăți sănătatea părului, reducând tensiunea și flexibilitatea scalpului. Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru creșterea părului este să dormiți de calitate, deoarece permite corpului să repare și să regenereze celulele. În schimb, stresul poate fi un adevărat inamic. Hormonul cortizol este eliberat atunci când nivelurile ridicate de stres provoacă rărire și chiar pierdere a părului. A face lucruri care te relaxează, cum ar fi meditația, sau a face masaje cu ulei de lavandă sau alte tratamente pentru păr care te calmează, poate reduce nivelul de stres, ceea ce duce la păr mai sănătos și mai plin. Conform National Library of Medicine, studiile arată că prea multă vitamina A poate contribui la căderea părului, la fel ca și prea mult seleniu.

rutina pentru un par sanatos
Creșterea sănătoasă a părului: 3 lucruri de făcut pentru un păr superb[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Rutina perfectă pentru diminețile de vară. 7 sfaturi esențiale

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Răzbunarea unui student din Constanţa. Și-a incendiat profesorul pentru nota primită la examen. Care este starea dascălului

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies