Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient

cum scapi de matreata

Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient

Exista nenumărate persoane care se confruntă cu mătreața din diverse motive. Însă știați cum puteți scăpa de ea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt mai exact modalitățile prin intermediul cărora, puteți scăpa de mătreață, chiar acasă, cu câteva remedii naturiste sau unele schimbări în rutina pe care o aveți de zi cu zi.

 

Cum să scapi de mătreață

1. Utilizați șamponul potrivit

Este esențial să utilizați un șampon eficient pentru mătreață.

Cu toate acestea, nu este un simplu șampon, este un super-erou care se ocupă de distrugerea mătreții. Conform National Library of Medicine, mătreața este o afecțiune comună a scalpului care poate fi îmbunătățită prin utilizarea regulată a șampoanelor care conțin substanțe active antifungice. Asigurați-vă că utilizați ingredientul la care scalpul dvs. răspunde cel mai bine și respectați instrucțiunile, deoarece utilizarea excesivă poate provoca iritații sau uscare a pielii.
Verificați produsele care conțin ingrediente puternice, cum ar fi:

  • Ketoconazol este un remediu antifungic care combate desprinderea persistentă.
  • Piritiona de zinc: luptă împotriva ciupercilor care ne înconjoară.
  • Sulfura de seleniu scade grasimea din piele și încetinește creșterea celulelor pielii.
  • Acizii salicilici: elimină pielea solzoasă și țin fulgii departe de scalp.

Citește și: Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului. Cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți încerca acasă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

tratament pentru matreata
Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț

2. Spălați-vă părul în mod regulat

Depinde de cât de des  speli scalpul. Spălarea excesivă a capului poate elimina uleiurile naturale ale pielii sale, dar spălarea insuficientă poate lăsa uleiurile să se acumuleze și să atragă microbii care provoacă mătreața. Totul are nevoie de un echilibru.

O regulă generală este să începeți cu spălarea părului o dată la două zile și apoi să vă adaptați în funcție de reacția scalpului dvs. Dacă părul dvs. este foarte gras, s-ar putea să trebuiască să aplicați spuma zilnic. Un truc bun pentru părul uscat este să reduceți frecvența la câteva ori pe săptămână. Amintiți-vă că utilizarea șamponului corect va face aceste spălări mai bune, așa că nu neglijați calitatea!

scapa de matreata
Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient[Sursa foto: freepik]

3. Gestionează stresul

Programul încărcat și listele nesfârșite de lucruri de făcut au făcut ca chiar și scalpul să se simtă stresat. Stresul poate înrăutăți mătreața sau chiar o declanșa. Pentru a controla nivelul de stres, încercați să includeți tehnici de relaxare în rutina dvs. zilnică. Vă puteți gestiona stresul și vă puteți menține un cap calm și curat prin exerciții de respirație profundă, yoga sau chiar o plimbare rapidă.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient[Sursa foto: freepik]

4. Luați în considerare dieta dvs.

Sunteți ceea ce consumați și pielea dumneavoastră este la fel! Dietele care conțin o cantitate mare de grăsimi saturate pot provoca o creștere a producției de ulei pe

scalp, ceea ce duce la o creștere a problemelor cu mătreața. În schimb, alimentele care conțin zinc, acizi grași omega-3 și vitamine B pot ajuta la reducerea sebumului. În consecință, dacă doriți să vă asigurați că scalpul dvs. este capabil să reziste, luați în considerare alimente precum somonul, spanacul și nucile. În plus, menținerea pielii și a scalpului hidratate este esențială pentru menținerea sănătății generale, așa că păstrați sticla de apă la îndemână!

remedii pentru matreata
Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient[Sursa foto: freepik]

5. Încearcă remediile acasă

  • Ulei de arbore de ceai- Uleiul de arbore de ceai, cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii și antimicrobiene, poate fi folosit în șampon pentru a combate agenții care provoacă mătreața. Conform Healthline, poate avea proprietăți antimicrobiene și antifungice, care ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor de mătreață. 
  • Ulei de cocos- Uleiul de cocos, folosit adesea pentru proprietățile sale hidratante, poate combate, de asemenea, creșterea fungilor. Aplicați-l direct pe scalp și lăsați-l să acționeze o oră înainte de a vă șampona.
  • Oțet de mere- Această aciditate împiedică creșterea bacteriilor, ajutând la echilibrarea pH-ului scalpului. Sfârșitul unei căni de oțet de mere trebuie amestecat cu un sfert de cana de apa. Aplicați acest amestec pe cap. Înfășurați-vă capul într-un prosop și lăsați-l să stea timp de 15 până la 60 de minute. Apoi, spălați-vă părul ca de obicei.
  • Bicarbonat de sodiu- Bicarbonatul de sodiu, care funcționează ca un scrub, vă poate exfolia ușor scalpul și vă poate ajuta să scăpați de fulgi. O mână de bicarbonat de sodiu se amestecă cu părul umed, clătiți-l și apoi șamponați-vă părul ca de obicei.

sampon pentru matreata
Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies