Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului. Cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți încerca acasă

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului. Cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți încerca acasă
Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului

Află din rândurile de mai jos câteva leacuri băbești pentru un păr sănătos și strălucitor!

Majoritatea femeilor își doresc un păr de revistă, bogat și sănătos. Cu toate astea, multe se confruntă cu căderea părului din diverse motive, deoarece podoaba capilară subțire sau care se subțiază este comună și poate afecta pe oricine. Însă există câteva leacuri băbești care ajută părul să pară mai gros și care reduce ruperea părului. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre îndesirea părului!

Aceste 6 leacuri bătrânești sunt utile pentru îndesirea părului

Ouă

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț

După cum multe persoane știu deja, ouăle sunt bogate în proteine, fiind esențiale pentru un păr puternic și gros. Tot ce trebuie să faceți este să bateți 1 sau 2 ouă și să aplicați amestecul pe scalp, pe părul umed.

Acesta trebuie lăsat să acționeze aproape 30 de minute, iar mai apoi trebuie să spălați părul ușor cu șampon și apă caldă. Astfel, utilizarea acestui leac băbesc cu ouă o dată sau de două ori pe săptămână timp de câteva săptămâni ajută la întărirea și îngroșarea părului.

Portocale

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului[Sursa foto: freepik]
Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului[Sursa foto: freepik]

Un alt leac băbesc este piureul de portocale deoarece Vitamina C, pectina și acidul din portocale ajută podoaba capilară.

Mai precis, vitaminele și nutrienții îmbunătățesc luciul natural al părului, lucru care îl face să pară mai gros. De asemenea, acidul este un ajutor de nădejde în spargerea reziduurilor de produse pentru păr care ar putea interfera cu creșterea părului.

Tot ce trebuie să faci este să obții un piure din portocale și să îl masezi pe păr și scalp. Mai apoi, acesta trebuie lăsat să acționeze timp de aproape o oră.

La final, puteți spăla părul.

Avocado

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: 12 obiceiuri pe care le practică femeile care arată mereu bine

De asemenea, un alt leac băbesc de care nu multă lume știe este cel cu avocado.

Acesta este bogat în vitamina E, fiind considerat un bun hidratant. Tot ce trebuie să faceți este să combinați o lingură de ulei de măsline cu avocado. Ulterior, acesta se aplică pe păr și pe scalp. Trebuie lăsat să acționeze timp de aproape 30 de minute. La final, spălați părul cu șampon și apă.

Ulei de rozmarin

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului[Sursa foto: freepik]

Uleiul de rozmarin oferă numeroase beneficii podoabei capilare, fiind eficient și pentru îndesirea părului.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați uleiul de rozmarin direct pe scalp. De asemenea, acesta poate fi amestecat și cu șamponul obișnuit.

Ulei de măsline și ulei de cocos

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului[Sursa foto: freepik]

Uleiul de măsline și uleiul de cocos este bogat în acizi grași și antioxidanți, fiind eficiente pentru a hrăni scalpul. Ambele uleiuri au puterea de a hidrata scalpul și de a promova creșterea sănătoasă a părului.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de ulei de cocos. Ulterior, amestecul se masează pe scalp și se aplică pe șuvițe. Mai apoi, trebuie să așteptați câteva ore înainte de a vă spăla părul cu un șampon blând.

Iaurt și miere

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Iaurtul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri deoarece adaugă rezistență părului. Mierea este îmbogățită cu antioxidanți și este un umectant natural. Mai mult decât atât, acizii grași prezenți în iaurt protejează scalpul și asigură o creștere sănătoasă a podoabei capilare. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de iaurt și 1 lingură de miere. Mai apoi, trebuie să aplicați amestecul pe scalp și pe șuvițe. Ulterior, spălați părul cu un șampon blând după 20-30 de minute.

Ce dietă te ajută să ai un păr sănătos și des

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului[Sursa foto: freepik]

Conform healthline, ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ​​și biotină. Astfel, consumul acestora ​​ajută la creșterea părului deoarece foliculii de păr sunt în mare parte constituiți din proteine. Lipsa proteinelor poate cauza căderea părului.

Biotina este esențială pentru producția unei proteine ​​a părului numită keratină, motiv pentru care suplimentele cu biotină sunt adesea promovate pentru creșterea părului. Ouăle sunt, de asemenea, o sursă excelentă de zinc, seleniu și alte nutrienți sănătoși pentru păr.

De asemenea, fructele de pădure sunt încărcate cu compuși benefici și vitamine care susțin creșterea părului. Antioxidanții pot ajuta la protejarea foliculilor de păr împotriva deteriorării de către moleculele nocive. Un alt aliment minune pe care îl poți adăuga în dietă pentru un păr des este spanacul deoarece este bogat în vitamina A, vitamina C, fier și acid folic. El este, de asemenea, o sursă excelentă de fier pe bază de plante, care este esențial pentru creșterea părului. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

12 obiceiuri pe care le practică femeile care arată mereu bine

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies