Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț

Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț
Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț

În unele momente, părul creț este destul de dificil de îngrijit. Însă știați cum îl puteți revigora?

Aflați din rândurile următoare, care sunt sfaturile de care ar trebui să țineți cont, atunci când vă doriți să vă revigorați părul creț.

 

Îmbrățișează proteina

Un prim pas pe care îl puteți face pentru ca părul creț să fie cât mai revigorat cu putință, este reprezentat de adăugarea proteinelor în păr. Proteinele vor crea bucle bine definite, în special în ceea ce privește keratina, care este esențială în ceea ce privește un păr puternic.

Cu alte cuvinte, aplicarea unui tratament proteic pentru păr, poate garanta de cele mai multe ori, bucle bine definite dintr-o singură aplicare.

Citește și: Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare

sfaturi pentru a revigora parul cret
Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rutina părului creț. Secretul îngrijirii părului creț pentru onduleuri frumoase și sănătoase!

Luați în considerare o cremă pentru bucle

Pe lângă proteinele aflate în tratamentele cu keratină, benefice pentru revigorarea părului creț, puteți lua în considerare și aplicarea unei creme speciale pentru bucle. Aceasta poate reprezenta o bază de frumusețe, în special momentele în care vă doriți să readuceți la viață buclele naturale pe care le aveți. Această cremă specială pentru bucle se aplică întotdeauna pe părul umed, pentru a va asigura că zonele de încrețire se transformă într-un păr absolut hidratat.

Dat fiind faptul că această cremă este aplicată pe părul umed, în momentul în care acesta se usucă, buclele vor fi bine definite și vor avea și un miros rafinat.

Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Limitați utilizarea dispozitivelor de stilizare termică

Este cunoscut deja faptul că dispozitivele de stilizare termică pot provoca daune părului, indiferent că aceasta este drept, creț sau ondulat. Cu alte cuvinte, în special atunci când

vă doriți să vă revigorați părul creț, ar trebui să mai limitați utilizarea dispozitivelor de stilizare termică, indiferent că este vorba despre uscătoare, bigudiuri, plăci de îndreptat sau de făcut bucle. În special buclele sunt cele sensibile la căldură, ceea ce înseamnă că se vor usca extrem de repede, nemaiavând hidratarea de care au nevoie. Cu alte cuvinte, dacă veți alege să vă lăsați părul creț să se usuce în mod natural, fără să folosiți vreun uscător, acest aspect vă va ajuta să vă definiți din ce în ce mai mult buclele, în mod natural.

Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț[Sursa foto: freepik]

Sari peste produsele de styling

Exact ca în cazul utilizării frecvente a dispozitivelor de stilizare termică care dăunează părului, exact la fel au efectul și produsele de styling. Se pare că orice acumulare de produs pe părul creț și nu numai, va ajunge să îngreuneze buclele, ceea ce înseamnă că își vor pierde definiția și nu vor fi la fel de sănătoase.

Părul va arăta mult mai greu și se va simți moale în momentul în care îl veți atinge, dat fiind faptul că aveți mult prea mult produs în păr. Prin urmare, ar trebui să reduceți utilizarea lor sau chiar să le eliminați complet, pentru a rămâne doar la utilizarea unui șampon și a unui balsam potrivit pentru părul creț.

Îndrăgostește-te de balsamul tău

Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț[Sursa foto: freepik]

In ciuda faptului că există nenumărate persoane  care omit să utilizeze balsam pe păr, se pare că în special în momentul în care ai părul creț și îți dorești să fie mai plin de viață, ar trebui să treci pe lista ta de îngrijire personală. De cele mai multe ori, buclele bine definite se datorează utilizării balsamurilor hidratante, dat fiind faptul că odată cu balsamul aplicat, veți adăuga mai multă umiditate părului, umiditate care a fost îndepărtată. Se recomandă să-l folosiți de fiecare dată când vă spălați părul, în special dacă aveți vârfuri uscate.

Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț[Sursa foto: freepik]

Optează pentru o clătire cu șampon pentru apă dură

În ciuda faptului că acest aspect nu este prea mult luat în considerare în zilele noastre, aflați că din cauza zonei în care locuim, aceasta poate avea apă dură, care lasă un reziduu pe păr, odată cu trecerea timpului, ceea ce nu va face nimic altceva decât să îl îngreuneze, în special în ceea ce privește persoanele cu păr creț, buclele fiind afectate și își vor pierde forma. Prin urmare, pentru a combate cât mai rapid acest lucru, se recomandă să utilizați un șampon pentru apă dură cel puțin o dată pe lună, pentru ca acesta să își reia vitalitatea de care are nevoie, dar și pentru a se simți mai ușor în sine și de gestionat.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

sfaturi pentru a mentine parul cret sanatos
Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț[Sursa foto: freepik]

Folosește-ți mâinile (nu uscătorul)

Așa cum am menționat anterior, în ceea ce privește limitarea utilizării dispozitivelor de stilizare termică, categorie în care se include automat și uscătorul de păr, ar trebui să optați să vă folosiți mâinile și să lăsați uscarea naturală să-și facă treaba, de fiecare dată când vă spălați pe păr, și să eliminați complet utilizarea uscătorului. Se pare că în special în ceea ce privește persoanele cu părul creț, uscătorul nu va face nimic altceva decât să facă opusul așezării buclelor, din cauza faptului că, căldura emanată de uscător poate provoca deteriorarea și chiar uscarea părului. Cu alte cuvinte, cea mai sigură modalitate de a vă usca părul, pentru ca acesta să își mențină vitalitatea și naturalețea este prin intermediul mâinilor utilizate după ce am uscat părul cu prosopul, iar apucând fiecare secțiune în partea de păr, îl veți strânge puțin câte puțin, lucrând în jurul capului. Buclele vor arăta cu adevărat uimitor toată ziua folosind această modalitate, însă și în cazul în care nu puteți să evitați complet uscătorul și tot vă doriți să-l utilizați pentru o scară mai rapidă a părului, ar trebui să alegem setarea rece a acestuia.

Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț[Sursa foto: freepik]

Utilizați un spray de sare

Nu în ultimul rând, un truc pe care îl puteți utiliza pentru ca buclele să arate cu adevărat minunat, este reprezentat de aplicarea unui spray de sare. In momentul în care ne aflăm pe plajă, iar părul nostru arată absolut minunat, în ciuda faptului că petrecem multe ore în soare și în apă, acest aspect este datorat faptului că sarea acționează ca un absorbant pentru uleiul aflat pe păr, ceea ce înseamnă că deseori spray-ul cu sare este utilizat ca produs natural pentru coafarea părului. Cu alte cuvinte, sarea va ajuta buclele să rămână ondulate, iar tot ce trebuie să faceți, este să pulverizați spray-ul de sare după spălarea părului, iar ulterior părul trebuie lăsat să se usuce în mod natural, iar efectul de la final va fi unul pe măsura așteptărilor.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Sfaturi simple despre cum să revigorați părul creț[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Rutina părului creț. Secretul îngrijirii părului creț pentru onduleuri frumoase și sănătoase!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies