Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci
Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Ai invitați la masă și vrei să îi impresionezi cu ceva gustos, dar care să nu îți dea foarte multe bătăi de cap? Iți propunem o rețetă de crochete sau biluțe din orez. Sunt absolut delicioase atât calde, cât și reci. Le puteți servi cu sos Marinara sau cu salată lângă.

Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Ingrediente

- 250 g orez

-1 ou

-100 g parmezan ras/cășcaval

- 1 lingură rasă pesmet

- 100 g cășcaval pt umplut

- 2 ouă

- făină, pesmet pentru tăvălit

- sare

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Clătite ”Ana Lugojana”. Rețeta din Banat care te va cuceri definitiv

Citeste si: Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat

Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Mod de preparare crochete de orez

Punem cca 1 l de apă într-o oală, adăugăm 1-2 lingurițe de sare și orezul spălat în 2-3 ape și clatit foarte bine.

Îl fierbem pentru cca 30-40 minute( bobul trebuie să rămână întreg dar să fie bine pătruns) apoi îl scurgem cu ajutorul unei site dese și îl trecem rapid printr-un jet de apă rece.

Îl lăsăm să se scurgă și să se răcească foarte bine dar avem grijă că din când în când să-l amestecăm cu o lingură astfel încât boabele de orez să nu se lipească între ele.

Dacă vreți să obțineți niște crochete perfecte, orezul trebuie lăsat să se scurgă extrem de bine și să fie foarte rece. De aceea va sfătuiesc să-l fierbeți seară și să-l lăsăți la frigider până a două zi.

Amestecăm orezul cu 1 ou, parmezanul sau cașcavalul ras și 1 lingură rasă de pesmet. Aluatul final trebuie să fie moale, dar ușor modelabil.

Cu mâinile ușor unse cu ulei formăm biluțe mari cât o minge de ping pong în centrul cărora introducem câte un cubuleț mic de cășcaval.

Citeste si: Rețeta de ciocolată caldă recomandată de Mihaela Bilic. Cum să o prepari că să nu te îngrași

Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi

Trecem crochetele de două ori prin făînă și ou și la sfârșit, o singură dată, prin pesmet (făînă, ouă, făină, ou, pesmet).

Prăjim cca 3-4 minute crochetele în baie de ulei bine încins, apoi le scoatem și le așezăm pe o farfurie tapetata cu hârtie absorbantă de bucătărie.

Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!

sursa: clickpentrufemei.ro

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

HOROSCOP. Mihai Voropchievici a explicat importanta zilei de naștere. Decada în care te-ai născut

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies