Ai invitați la masă și vrei să îi impresionezi cu ceva gustos, dar care să nu îți dea foarte multe bătăi de cap? Iți propunem o rețetă de crochete sau biluțe din orez. Sunt absolut delicioase atât calde, cât și reci. Le puteți servi cu sos Marinara sau cu salată lângă.
Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci
Ingrediente
- 250 g orez
-1 ou
-100 g parmezan ras/cășcaval
- 1 lingură rasă pesmet
- 100 g cășcaval pt umplut
- 2 ouă
- făină, pesmet pentru tăvălit
- sare
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Clătite ”Ana Lugojana”. Rețeta din Banat care te va cuceri definitiv
Citeste si: Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat
Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci
Mod de preparare crochete de orez
Punem cca 1 l de apă într-o oală, adăugăm 1-2 lingurițe de sare și orezul spălat în 2-3 ape și clatit foarte bine. Îl fierbem pentru cca 30-40 minute( bobul trebuie să rămână întreg dar să fie bine pătruns) apoi îl scurgem cu ajutorul unei site dese și îl trecem rapid printr-un jet de apă rece.
Îl lăsăm să se scurgă și să se răcească foarte bine dar avem grijă că din când în când să-l amestecăm cu o lingură astfel încât boabele de orez să nu se lipească între ele.
Dacă vreți să obțineți niște crochete perfecte, orezul trebuie lăsat să se scurgă extrem de bine și să fie foarte rece. De aceea va sfătuiesc să-l fierbeți seară și să-l lăsăți la frigider până a două zi.
Amestecăm orezul cu 1 ou, parmezanul sau cașcavalul ras și 1 lingură rasă de pesmet. Aluatul final trebuie să fie moale, dar ușor modelabil.
Cu mâinile ușor unse cu ulei formăm biluțe mari cât o minge de ping pong în centrul cărora introducem câte un cubuleț mic de cășcaval.
Citeste si: Rețeta de ciocolată caldă recomandată de Mihaela Bilic. Cum să o prepari că să nu te îngrași
Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi
Trecem crochetele de două ori prin făînă și ou și la sfârșit, o singură dată, prin pesmet (făînă, ouă, făină, ou, pesmet).
Prăjim cca 3-4 minute crochetele în baie de ulei bine încins, apoi le scoatem și le așezăm pe o farfurie tapetata cu hârtie absorbantă de bucătărie.
Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!
sursa: clickpentrufemei.ro