Cu ce se duce mirosul de peşte din bucătărie. Trucuri banale de mare ajutor

Cu ce îndepărtezi mirosul de pește din bucătărie, de pe mâini și din cuptor
Cu ce îndepărtezi mirosul de pește din bucătărie, de pe mâini și din cuptor

Iată trucurile care te vor ajuta să scapi de mirosul de pește de pe mâini, din bucătărie sau din frigider.

Foarte multe gospodine preferă să gătească pește, care poate fi servit în numeroase combinații, marinat sau la cuptor, însă mirosul acestuia nu este de fiecare dată atât de plăcut precum gustul. Cu siguranță și tu te-ai confruntat cel puțin o dată cu mirosul de pește pe care nu poți să-l mai scoți de pe mâini, din frigider sau din cuptor, ajungând să afecteze și celelalte produse care urmează să fie depozitate sau gătite după el.

Există câteva trucuri prin care poți să scapi de mirosul de pește din jurul tău atunci când alegi să îl gătești  sau să-l cureți, iar acestea cu siguranță te vor ajuta pentru a nu mai pierde foarte mult timp în bucătărie.

Cu ce se duce mirosul de peşte de pe mâini

Citește și: Cum să îți cureți prosoapele în profunzime pentru o prospețime de durată

Cu ce îndepărtezi mirosul de pește din bucătărie, de pe mâini și din cuptor
Cu ce îndepărtezi mirosul de pește din bucătărie, de pe mâini și din cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cum să scapi de toxinele din locuința ta. 5 idei care să te ajute să scapi de poluarea din casă

Indiferent de tipul peștelui, atunci când este prăjit, acesta împrăștie o aromă puternică în toată casa, iar dacă îl curățați voi, cu siguranță mirosul va rămâne pe piele o lungă perioadă de timp.

Există, cu toate acestea, un remediu pe care tu îl ai la îndemână, iar un ingredient din propria locuință te poate scăpa de această problemă. Poți folosi cu încredere zeama de la o lămâie, deoarece conține acizi organici, care au proprietăți antibacteriene și deodorante. Atunci când te speli pe mâini cu suc de lămâie proaspăt stors, aceștia acționează în mod eficient asupra bacteriilor și mirosului neplăcut din piele, astfel că vei scăpa acest lucru în doar câteva minute.
Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie, să o storci într-un recipient, însă trebuie să te asiguri că sucul este proaspăt și că nu este lăsat la frigider sau în alte locuri mai multe zile. Aplică sucul de lămâie pe mâini și freacă-le ușor timp de aproximativ un minut, după care clătește cu apă rece și vei vedea diferența.

Trucuri banale prin care elimini mirosul de peşte din frigider sau cuptor

Cu ce îndepărtezi mirosul de pește din bucătărie, de pe mâini și din cuptor
Cu ce îndepărtezi mirosul de pește din bucătărie, de pe mâini și din cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

Atunci când vorbim de pește, el nu lasă miros doar pe mâini, ci și în frigider, dacă este depozitat la rece, dar și în cuptor, atunci când este gătit. Ți se pare imposibil să îl scoți, indiferent cât de mult ai da cu produse de curățenie. Astfel, un alt ingredient care este la îndemâna tuturor te poate scăpa de această problemă. În primul rând, trebuie să asiguri o bună ventilație în timpul și după gătirea peștelui, iar atunci când vorbim de interiorul cuptorului, tot ce trebuie să faceți este să fierbeți o cană de oțet alb timp

de 10-15 într-o oală pe care o veți lăsa în interiorul cuptorului. Acesta absoarbe toate mirosurile, fără să trebuiască să faceți nimic. Pentru frigider, vă puteți folosi de oțet rece pentru a spăla pereții lui. De asemenea, puteți fierbe lămâie și ierburi aromatice, cum ar fi bețele de scorțișoară, cuișoare și câteva frunze de dafin, pentru a avea un miros plăcut în bucătărie. Le puteți fierbe în cuptorul care ați gătit pentru ca mirosul să fie absorbit, iar când vine vorba de frigider, vă veți folosi de compoziția pe care ați lăsat-o la răcit și veți spăla pereții lui. Un alt truc pentru a scoate mirosul de pește din frigider, dacă acesta persistă, este să scoateți toate produsele și să spălați bine frigiderul cu apă și bicarbonat, apoi să-l ștergeți cu o lavetă uscată pe care veți pune câteva picături de ulei esențial de vanilie. Iată trucurile care te pot ajuta să scapi de mirosul de pește din cuptor, de pe mâini sau din frigider, iar acum treaba în bucătărie va fi mult mai ușoară.

Cu ce îndepărtezi mirosul de pește din bucătărie, de pe mâini și din cuptor
Cu ce îndepărtezi mirosul de pește din bucătărie, de pe mâini și din cuptor[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să scapi de toxinele din locuința ta. 5 idei care să te ajute să scapi de poluarea din casă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul prin care Ciprian Tătărușanu și-a anunțat retragerea din fotbal: "Am fost binecuvântat și onorat să practic acest sport"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies