Cu un conținut ridicat de grăsimi și o aromă remarcabilă, brânza Raclette se consumă mai ales în lunile de vară, alături de o varietate de alte produse. Află cu ce se mănâncă brânza Raclette și cum poți pregăti cea mai simplă și delicioasă rețetă.
Aromată și cu o textură aparte, brânza Raclette a devenit ingredientul cheie în foarte multe rețete tradiționale, deși este un produs lactat consumat încă din Evul Mediu. Iată care este istoria acestui tip de brânză și cum poți pregăti cea mai simplă rețetă.
Ce este brânza Raclette
Brânza Raclette își are originea în cantonul Valais, Elveția, numele acesteia provenind de la cuvântul franțuzesc „a răzui”. Acesta face referire atât la tipul de brânză, cât și la mâncarea alături de care este servită. Legenda spune că a luat naștere în Evul Mediu, când fermierii încălzeau brânza la foc deschis și o puneau pe deasupra diferitelor feluri de mâncare.
Așadar, în timpul iernilor, ciobanii elvețieni se așezau în fața șemineului, tăiau în două roata de brânză și o puneau în apropierea focului. Brânza topită era mai apoi răzuită pe o bucată de pâine, pe cartofi fierți, sau pe carne. Odată cu apariția și răspândirea electricității, a fost inventat un dispozitiv special pentru acest tip de brânză.
Bârnza autentică Raclette este produsă din lapte de vaci care se hrănesc pe timpul verii cu iarbă proaspătă și cu fân de pajiște iarna, rezultând așadar o brânză aromatică, puțin picantă.
De regulă, aceasta este topită fie într-un grătar special pentru raclette, fie folosind o mașină profesională, iar mai apoi turnată peste fiecare fel de mâncare. Iată cu ce se mănâncă brânza Raclette și cum poți prepara rețeta perfectă, pe care cu siguranță o vei mai repeta.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cu ce se mănâncă BURGERUL. "Nimic din ceea ce este comestibil nu este nici periculos, nici nesănătos.”
Cu ce se mănâncă brânza Raclette
De obicei, o roată de brânză Raclette este tăiată pe jumătate și mai apoi încălzită pe foc sau sub un grătar special. Astfel, pe măsură ce este topită în jurul cojii, brânza poate fi răzuită și adaugată peste mâncare, de la paste și până la cartofi gătiți sub diferite forme.
Cu ce se mănâncă brânza Raclette? Acest tip de brânză se produce astăzi în conformitate cu o rețetă transmisă de-a lungul generațiilor și are o aromă proaspătă, lăptoasă, ușor acră, dominată de note de
Rulou cu branza Raclette
Ingrediente
- 5 ouă
- 450 gr cartofi
- 1 ceapă
- 300 gr brânză Raclette
- 4 felii de șuncă presată
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Pentru început, decojește cartofii și trece-i prin răzătoare. Mai apoi bate ouăle și adaugă sarea, piperul sau alte condimente pe care le preferi.
Poți adăuga, de exemplu, boia dulce sau puțin busuioc. Amestecă totul, iar mai apoi adaugă ceapa tăiată mărunt. Amestecul se poziționează uniform într-o tavă mare și se pune la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute.După ce s-a terminat timpul, scoate tava și las-o să se răcească. Ulterior, întoarce-o și pune toată compoziția pe o hârtie de copt. Aranjează feliile de brânză Raclette peste, iar mai apoi pune și șunca presată. Rulează tot blatul și adaugă-l în cuptor pentru încă 5 minute.
După ce ai scos ruloul din cuptor, așteaptă câteva minute să se răcească, iar mai apoi servește-l alături de roșii proaspete, castraveți, salată, ceapă verde sau măsline verzi.