În următorul articol vei afla la ce este bună granola și în ce combinații alimentare o poți mânca!
Ai auzit vreodată de granola?! Dacă nu, următorul articol este perfect pentru a cunoaște acest produs alimentar. Ce este granola și cum se consumă, vei afla imediat, dacă vei citi acest articol. Dacă ești un adept al stilului de viață sănătos, ar trebui să știi că granola este un aliat pentru organismul tău.
Mai mult, dacă te confrunți cu kilogramele în plus, granola este cu siguranță ceea ce ai nevoie.
Ce este Granola
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți mânca ovăzul
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă gnocchi
Granola este un mixt delicios, alcătuit din mai multe cereale, semințe și nuci.
Acest preparat este indicat să fie consumat în timpul celei mai importante mese din zi și anume, micul dejun.
Specialiștii în nutriție au o părere extrem de bună despre acest mic dejun și îl recomandă cu cea mai mare încredere.
De asemenea, dacă vrei să-ți începi ziua într-un mod fresh, care să-ți ofere energie pe toată durata zilei, ar fi necesar să nu mai sari peste mesele dimineții și să încadrezi acest aliment în rutina ta zilnică.Totodată, preparatele culinare făcute din granola se pot servi la orice ora a zilei, dar cel mai indicat ar fi dimineața.
Mai mult, granola este comercializată în orice farmacie, plafar sau chiar și în supermarket-uri.
Așa că, nu ai de ce să-ți faci griji pentru că nu vei avea de unde să-ți cumperi.Granola, un aliat pentru un organism sănătos
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții
Specialiștii în nutriție și detoxifiere consideră că, granola ar trebui consumată săptămânal sau chiar zilnic.
Pe lângă gustul delicios al granolei, aceasta are și foarte multe beneficii pe care i le oferă organismului nostru. Află cum se poate îmbunătăți viața ta, dacă vei consuma zilnic granola:
Granola oferă organismului energie pe parcursul întregii zile
După ce te vei simți energic la locul de muncă, în fiecare zi, atunci nu vei mai renunța niciodată la acest mic dejun. Bogată în carbohidrați, granola este extrem de benefică pentru metabolismul nostrum. Ne oferă o stare de energie pe tot parcursul zilei.
Granola, bogată în fibre
Atât fulgii de ovăz, nucile și celelalte semințe au un impact incredibil pentru organism.
Concret, acestea previn constipația, îmbunătațesc digestia, ajută la reglarea nivelului de zahar din sânge si conferă senzație de sațietate. De asemenea, o dietă bogată în fibre ajută în prevenirea cancerului colorectal.Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă GOFRELE
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Granola conține grăsimi sănătoase
Granola este cea mai sănătoasă sursă de lipide, deoarece conține alimente integrale, de origine vegetală, bogate în grăsimi nesaturate. Astfel, atât nucile, cât şi seminţele care se găsesc în granola conţin astfel de grăsimi sănătoase, inclusiv acizi graşi de tip Omega 3.
Granola conține vitamine si minerale vitale organismului
Granola conține cantități semnificative de vitamine, cum ar fi: B1, B5, B9 şi E, dar şi din minerale cum ar fi magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan şi seleniu.
Granola previne afecțiuni grave și ajută la menținererea unei stări de sănătate normală
Consumul granolei ajută la reducerea colesterolului “rău” (LDL) şi a tensiunii arteriale, la prevenirea cancerului, obezităţii, anemiei, diabetului, la îmbunătăţirea sănătăţii inimii, a sistemului osos, pielii, a funcţiei cognitive şi a aparatului digestiv.
Cum se prepară Granola
În continuare prezentăm cele mai sănătoase și simple rețete de granola. Tot ce trebuie să faci este să fii atent la următorii pași, iar după, poți trece la treabă. Mult succes!
Iată care sunt cele mai cunoscute rețete de granola:
Granola simplă, la cuptor
Ingrediente Granola
– 200 de grame de fulgi de ovăz
– 70 de grame de fulgi sau chipsuri de nucă de cocos
– 200 de grame de alune de pădure, migdale sau nucă românească
– 100 grame seminţe de in, floarea soarelui şi/sau cânepă
– 150 de grame de goji sau alte fructe uscate
– 3 linguri sirop de arţar
– 3 linguri ulei de cocos (sau de floarea soarelui, recomandat cel presat la rece!)
– 2 linguriţe de scorţişoară
– 1 păstaie de vanilie( pentru o savoare suplimentară) sau alt condiment dulce care vă place
Mod de preparare Granola
Primul pas pentru a realiza acest preparat este să mărtunțești fulgii de ovăz şi seminţele. Te poți folosi de robotul de bucătărie. Totuși, trebuie să se mărunțească puțin, apoi pune-le într-un bol mare. Într-un vas separat pune uleiul de cocos( sau floarea soarelui), siropul de arțar şi scorțișoara şi amestecă-le puțin.
După acest pas trebuie să adaugi compoziția peste fulgii de cereale. Adăugă chipsurile de cocos, migdalele sau nucile și vanilia.
Amestecă-le bine şi pune-le într-o tavă, în care ai pus și hârtie de copt. Apoi trebuie să bagi tava la cuptor pentru 15, 20 sau 25 de minute, în funcţie de cuptor. Scoate tava din cuptor, atunci când este gata. Rezultatul nu te va bucura!
Batoane de G ranola
Ingrediente pentru batoanele cu Granola
– 200 de grame de fulgi de ovăz
– 100 grame seminţe de floarea soarelui
– 100 grame seminţe de susan
– 100 de grame de nuci de pădure, migdale sau nucă românească mărunţite
– 3 linguri de miere
– 4 linguri de zahăr brun
– 100 grame unt
– 50 grame fructe uscate( la alegere)
Mod de preparare batoane de Granola
Pune la cuptor semințele pentru 5 minute. Le vei pune într-o tavă cu hârtie de copt, iar cuptorul îl vei încălzi puțin înainte. După aceea, vei topi la foc mic, mierea, untul şi zahărul. Apoi îl vei turna peste semințele coapte și fructele uscate, după care vei amesteca bine. Pune şi acest amestec, împreună cu cerealele, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Întinde compoziția pe întreaga suprafață a tăvii. Aceasta ar trebui să aibă o grosime de 2-3 cm.
Vei da totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, având grijă ca focul să fie foarte mic, altfel s-ar putea arde. La final, după ce s-a rumenit compoziţia, vei lăsa să se răcească puțin. Taie câteva batoane, în funcție de mărimea dorită. Poftă bună!
Cu ce se mănâncă Granola
Pentru că este un aliment versatil, poți combina granola în diferse moduri.
Iată câteva idei de combinații cu Granola, pentru mai multă savoare:
Adăugați granola în iaurt+ un fruct de sezon
Dacă doriți granola să fie mai moale turnați peste ea lapte (clasic sau cel mai bine vegetal din nuci) călduț și lăsați 3-5 minute. Granola se potrivește de minune în toate tipurile de smoothie-uri. O puteți adăuga și în înghețată pentru un plus de savoare.
Granola este un snack delicios și hrănitor între mese!