Cu ce se mănâncă MANGO. Este extrem de folosit în curele de slăbire, fiind integrat în smoothie-urile cu fructe sau legume

Cu ce poți mânca mango
Cu ce se mănâncă MANGO. Este extrem de folosit în curele de slăbire, fiind integrat în smoothie-urile cu fructe sau legume

Iată în ce combinații puteți savura un mango delicios.

Mango este un fruct exotic suculent și extrem de aromat. Conține în jur de 20 de vitamine si minerale diferite, este bogat în antioxidanți, iar mix-ul de fitonutrienți are rolul de a preveni bolile cronice. Îl puteți găsi în orice perioadă a anului, nefiind un fruct sezonier.

După ce îl curățați de coajă, poate deveni alunecos, de aceea trebuie să știți cum să-l manevrați corect pentru a nu vă tăia și pentru a nu irosi bucăți din fruct.

2 metode eficiente pentru a curăța un mango

Prima metodă:  curățați-l de coajă și tăiați-l felii. Mango are un miez tare, pe care trebuie să îl ocoliți atunci cand îi tăiați pulpa. Acesta nu are o formă rotundă, ci plată.

A doua metodă:  nu-l curățați de coajă. Tăiați-l din ambele părți ale miezului și folosiți un cutit pentru a realiza linii perpendiculare, obținând astfel cubulețe egale.

Impingeți-le afară și savurați-le.

Cu ce poți mânca mango

Citeste si: Cum se mănâncă fructul pasiunii. 3 rețete de dulciuri cu acest fruct

Cu ce poți mânca mango

Mango este un fruct exotic extrem de gustos și poate fi integrat cu succes atât în salate, în combinație cu fructe, cât și în cadrul meselor principale, alături de o friptură suculentă sau fructe de mare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mango este extrem de folosit în curele de slăbire, fiind integrat în smoothie-urile cu fructe sau legume pentru a le da savoare.

Smoothie de mango cu banane

  • 1 cana de cuburi mango decojite
  • 3/4 ceasca de banane feliate
  • 2/3 cana lapte degresat
  • 1 lingura de lapte praf degresat (optional)
  • 1 lingurita de miere
  • 1/4 lingurita de extract de vanilie

 

  • Mod de preparare:

Aranjați cuburile de mango pe o foaie de copt, într-un singur strat. Puneți fructele la congelator timp de aproximativ 1 oră. Introduceți toate fructele într-un blender și mixați până obțineți o pastă omogenă.

Citeste si: Rețetă de plăcintă cu iaurt și brânză. Este un desert acrișor, numai bun pentru zilele de vară

Cu ce poți mânca mango

Citeste si: VIDEO| Festival de mango în România

Bunele maniere la masă: cum se m ănâncă un mango

Mango trebuie tăiat în jumătate, apoi în sferturi, pe lungime. Coaja este destul de tare și de aceea trebuie înlăturată cu ajutorul unui cuțit. Se va fixa în farfurie cu o furculiță, cu coaja în sus și se va decoji.

Tăiați-l apoi și mâncați-l cu furculița.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Dacă este deja tăiat în jumătate și sâmburele a fost scos, dar coaja a rămas intactă, atunci va trebui să îl mâncați cu lingura.

Multe persoane nu știu că în comerț se poate găsi o furculiță special creată pentru mango. Forma ei este asemănătoare cu a unei furculițe mici pentru desert, având trei dinți, cel din centru fiind mai lung pentru a putea fi introdus în sâmburele fructului.

Cu ce poți mânca mango

Citeste si: Ce fructe exotice poți găsi în România și cât costă kilogramul

Furculița special creată pentru mango este extrem de folositoare, întrucât vă ajută să savurați cât mai mult din fruct, fără a vă murdări. Se va introduce în centru, în sâmbure, iar apoi fructul se va secționa cu ajutorul unui cuțit în sferturi.

Îndepărtați coaja din nou și cu ajutorul cuțitului puteți tăia bucățile secționate în jurul sâmburelui. Partea care va rămâne pe furculiță se va mânca direct cu gura, asemenea unei înghețate pe băț.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Dieta disociată (111, 222, 333, 3+3). Topește 15 kg în 2 săptămâni

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies