Cu ce se mănâncă spaghetele. Idei creative pentru a însoți acest clasic culinar!

cu ce se mananca spaghetele
Cu ce se mănâncă spaghetele. Idei creative pentru a însoți acest clasic culinar!

Spaghetele reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate cu sos. Însă știați care este rețeta preferată de italieni?

Aflați din rândurile următoare ce sunt mai exact spaghetele, doar câteva beneficii pe care acestea le dețin, dar și cu ce le puteți mânca mai bine. În plus, descoperiți și o rețetă de spaghete carbonara, preparată deseori de către italieni.

Ce sunt spaghetele

Spaghetele, provenite din italianul  spaghetti, fac parte din categoria pastelor făinoase.

Acestea sunt subțiri, au lungimi mari și formă cilindrică. Spaghetele își au originea în Italia.

Macaroanele au fost cele care s-au produs pentru prima dată sub această formă, în secolul XII-lea, în zona Italiei de Sud. Acestea au devenit cunoscute abia în secolul XIX-lea, în momentul în care și-au făcut apariția fabricile italiene care produceau paste făinoase.

În secolul XIX-lea, spaghetele se serveau în restaurantele din Statele Unite, sub denumirea de Spaghetti Italienne. Acestea erau preparate în special cu sos de tomate.

Odată cu trecerea timpului, spaghetele se preparau și cu usturoi sau ardei.

În prezent, spaghetele cel mai des consumate, în Statele Unite ale Americii, sunt cele la conservă, semi-preparate, dar și cele preparate cu chiftele. Special pentru ca acestea să fie consumate așa cum trebuie, în jurul anului 1700, a fost inventată și furculița cu mai mulți dinți.

reteta de spaghete

Beneficiile consumului de paste făinoase

Datorită carbohidraților pe care pastele făinoase îi au în compoziția lor, te vor ajuta să ai acea gustare între mese. Aspect care te va ajuta foarte mult dacă te afli în timpul unui regim, pentru că mereu ai tendința să ronțăi, iar dacă vei consuma paste făinoase, se va reduce considerabil această poftă.

Totodată, pastele făinoase au un conținut scăzut de calorii, de exemplu la o cantitate de 100 de grame de paste, acestea au fix 100 de calorii, ceea ce este chiar foarte puțin. Acestea nu conțin nici grăsime, însă trebuie să acordați atenție la ce sos alegeți să folosiți cu ele.

Legat de pofta de ronțăit, pastele făinoase au și un indice foarte bun de sațietate, ceea ce aduce un plus persoanelor care se află la regim.

Cel mai bun indice de sațietate îl au pastele făinoase care sunt uscate și conțin ouă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Paștele făinoase conțin molecule vegetale anti-colesterol, denumite fitosteroli. Acestea se regăsesc în pastele integrale și se recomandă să evităm sosul care conține patru brânzeturi.

ce sunt spaghetele

Citește și: De ce se mănâncă pastele al dente. Descoperă secretul preparării unei rețete autentice!

Cu ce se mănâncă spaghetele

De obicei, majoritatea persoanelor obișnuiesc să consume spaghete în combinație cu diverse sosuri. Printre acestea se poate număra și cel bolognese (pe bază de carne și roșii), ragu (pe bază de carne și puțin sos de roșii), pesto (pe bază de busuioc, semințe de pin, ulei de măsline și multă brânză), alfredo (pe bază de smântână, unt și brânză) și aglio olio peperoncino (pe bază de ulei de

măsline, usturoi și fulgi de ardei roșu).

Rețetă de Spaghete carbonara preferată de italieni

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: spaghete din grâu dur (100- 120 de grame pe porție), ouă (2), o combinație de parmezan și pecorino (60 de grame), șuncă (100 de grame), ulei de măsline (o lingură), sare, piper, vin alb sec (50 ml) și un cățel de usturoi (opțional).

beneficiile consumului de spaghete

Citește și: Cotlet de miel, fraged și aromat. bucură-te de o masă gourmet acasă

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pune apa la fiert, la care adăugați o lingură de sare. În momentul în care apa va da în clocot, veți adăuga și spaghetele. Le veți fierbe atât cât scrie pe ambalajul acestora (poate să difere de le produs la produs). Apoi veți adăuga într-o tigaie ulei de măsline și veți căli puțin usturoiul până când se va face auriu, apoi îl îndepărtați.

În uleiul rămas, veți adăuga șunca tăiată cubulețe și o veți lăsa să se rumenească, în timp ce veți amesteca de câteva ori. În maxim 5 minute, ar trebui ca acestea să fie gata. După ce s-au rumenit, veți scoate aproximativ o treime din cubulețele de șuncă pe o hârtie absorbantă de bucătărie, iar peste cele rămâne în tigaie, veți adăuga vinul alb sec.

În timpul în care cubulețele de șuncă fierb, puteți prepara sosul pentru spaghetele carbonara. Începeți prin a pune într-un castron un ou întreg și un gălbenuș de la altul, un praf de sare, jumătate din cantitatea de parmezan cu pecorino și piper. Toate acestea se vor amesteca cu ajutorul unei furculițe sau a unui tel. Pentru ca sosul să se incorporeze mai bine, adăugați 50 de mililitri din apa fierbinte în care au fiert pastele și continuați să amestecați.

În momentul în care pastele s-au fiert, le veți adăuga peste bucățelele de șuncă și veți mai adăuga 100 de mililitri tot din apa în care au fiert pastele. După doar un minut, veți opri focul și veți pune pastele peste sos.

Spaghetele  pot fi servite fierbinți, presărate cu piper, brânza rămasă și bucățelele de șuncă puse deoparte. Rețeta este gata și numai bună de servit. Poftă bună!

reteta de spaghete carbonara

Citeste si: Biografie IONUȚ GHENU. „Suntem la fel de fericiţi şi fără o hârtie care să ateste relaţia noastră, nu pe asta ne bazăm”

 


Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cu ce poți înlocui PÂINEA. Ce alternative poți găsi cu ușurință

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies