Majoritatea persoanelor obișnuiesc să consume paste în diferite combinații datorită faptului că sunt absolut gustoase. Însă v-ați întrebat de ce se mănâncă pastele al dente?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile consumului de paste, care este motivul pentru care se mănâncă „al dente”, dar și o rețetă delicioasă de paste pe care o puteți prepara în mai puțin de o oră.
Consumul de paste
Chiar dacă există mai multe tipuri de paste, de obicei, majoritatea persoanelor obișnuiesc să consume doar două tipuri dintre acestea: cele cu făină și apă și cele cu ouă.
În același timp, pastele cu ou se pot prepara cu ușurință acasă sau se pot achiziționa din comerț. De această dată, prepararea lor are la bază făină de grâu mult mai moale față de cele tradiționale, prin urmare, are și un conținut mai scăzut de gluten.
De asemenea, pentru persoanele care suferă de boala celiacă, dar și pentru cei care sunt alergici la gluten, există chiar și paste din făină de orez. În plus, există chiar și paste colorate și aromate cu cerneală de sepie, roșii sau spanac.
Citeste si: Cât timp se fierb cartofii pentru salată orientală. Pregatește cea mai gustoasă salată
Beneficiile consumului de paste
Odată ce v-ați hotărât să consumați mai des paste, organismul vostru se va bucura de primirea sursei excelente de carbohidrați complecși pe care acestea le dețin în compoziția sa. De asemenea, furnizează și energie în mod constant, eliberată treptat, prin urmare, vă va ajuta să aveți energia de care aveți nevoie pentru întreaga zi.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cu toată că în special pastele integrale dețin o sursă bogată de fibre, minerale și vitamine B, atât ele, cât și pastele albe se pot consuma cu încredere, pentru că toate intră în categoria pastelor sănătoase.
Citeste si: Cât timp se fierbe ficatul de curcan. Pregătește cea mai fragedă carne de curcan
De ce se mănâncă pastele al dente
Din ce în ce mai multe persoane obișnuiesc, în ziua de astăzi să consume pastele făcute „al dente”. Acesta nu doar că este un mod corect de a le consuma, ci și un mod sănătos pentru că organismul nostru să aibă parte de nenumăratele beneficii oferite de acestea.
Însă pentru persoanele care nu sunt atât de familiarizate cu acest termen de „al dente”, aflați că atunci când fierbe pastele uscate făcute din făină de grâu dur, pot să existe două etape diferite.
Prima este reprezentată de hidratarea lor (durează mai mult), iar cea de a doua este reprezentată de gătirea efectivă a lor. Atunci când pastele nu sunt complet hidratate și dorim să mușcăm dintr-una, vom observa faptul că în mijloc va rămâne alb, prin urmare, va fi nehidratat. Acest lucru înseamnă că am gătit paste „al dente”.
Citeste si: Cât timp se fierbe fideaua. Pregătește cea mai bună rețetă de cataif cu fidea
Rețetă de Paste „al dente” carbonara
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : paste fusilli (350 g), sare după gust, brânză rasă (200 g), șuncă de porc (200 g), 2 ouă, lapte (150 ml), smântână (3 linguri) și cașcaval ras după gust.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin fierberea pastelor. Acestea se vor fierbe în apă cu puțină sare, dar și o lingură de ulei, pentru a nu se lipi. Apoi următorul pas este reprezentat de preîncălzirea cuptorului, timp în care veți rade cașcavalul, brânza și veți tăia în felii subțiri, șunca de porc.
Într-un castron, veți pregăti sosul pentru pastele „al dente”. Începeți prin a bate ouăle și adăugați sarea, smântâna și laptele. Toate aceste ingrediente se amestecă împreună. În momentul în care ați observat că pastele sunt aproape fierte, le veți pune într-o tavă (în care ați adăugat puțin ulei) peste care veți presăra brânză rasă, feliile de șuncă, iar apoi la final, conținutul de sos pe care tocmai l-ați realizat, peste care veți adăuga și cașcavalul ras.
Tot ce mai trebuie să faceți este să dați conținutul la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, iar rețeta este gata! Se recomandă să le serviți calde, poftă bună!
Citeste si: Prăjitura cu mere, bezea și nucă. Un deliciu de rețetă