Ce s-a întâmplat înainte de înmormântarea Prințesei Diana. Atitudinea controversată a Reginei Elisabeta a II-a

printesa diana si regina elisabeta
Prințesa Diana

În urmă cu 25 de ani, cea mai iubită persoană din Familia Regală, Prințesa Diana, s-a stins din viață. La doar 36 de ani, fosta soție a Prințului Charles, a murit într-un accident de mașină. La acea vreme, vestea a șocat întreaga lume, aducând multă suferință în rândul celor care o apreciau.

Înmormântarea Dianei a reprezentat unul dintre momentele importante ale istoriei moderne, iar atitudinea soacrei sale, Regina Elisabeta a II-a, a stârnit un val de controverse.

Ce decizie a avut Regina Elisabeta a II-a, în privința înmormântării Prințesei Diana

printesa diana inmormantare
Ce a făcut Regina Elisabeta la înmormântarea Prințesei Diana[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Ce mănânca Regina Elisabeta a II-a, încă din copilărie. Ce preparat modest prefera monarhul

Prințesa Diana a fost una dintre cele mai reprezentative personaje feminine din istorie. Datorită firii sale de a fi, fosta soție a Prințului Charles, a fost numită de către oameni, „Prințesa inimilor”. Cu toate că Lady Di era extrem de iubită de către public, nu a avut o relație atât de bună cu Regina Elisabeta a II-a. În 1997, anul în care s-a stins, Prințesa Diana divorțase de fiul Reginei, dar moartea ei zguduise întreaga lume.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

printesa diana moarte
Momentul din timpul înmormântării Prințesei Diana[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Cine este Charles (Prințul de Wales). „Este rar, poate chiar unic în Europa”

Cu toate că înmormântarea Prințesei Diana ar fi trebuit să fie una privată, la care să participe doar persoanele apropiate, a devenit un eveniment public, urmărit de peste 2,5 miliarde de persoane, din întreaga lume.

Se pare că Prințul Charles, fostul ei soț, a propus ca înmormântarea Dianei să fie publică, deoarece știa cât de iubită a fost de către oameni. Inițial, Regina Elisabeta a II-a s-a opus acestei decizii, însă la insistențele fiului său și ale Primului-Ministru, Majestatea Sa a acceptat ca înmormântarea să fie publică și tot ea a anunțat planurile evenimentului.

Regina Elisabeta a II-a, acuzată pentru atitudinea față de moartea Prințesei Diana

printesa diana relatie cu regina
Regina Elisabeta a II-a, relație foarte rece față de Prințesa Diana[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Cum a ajuns Camilla Parker Bowkles regina Marii Britanii! Ce rol a avut Regina Elisabeta

La momentul în care tragica veste a făcut înconjorul lumii, Regina Elisabeta a II-a a fost aspru criticată pentru atitudinea pe care a avut-o față de moartea fostei sale nurori. La acel moment, Majestatea Sa se afla în Balmoral, loc unde a rămas pentru câteva zile.

Regina s-a întors la Londra abia cu scurt timp înainte de înmormântare. De asemenea, Regina Elisabeta a II-a nu a vorbit deloc despre moartea Prințesei Diana, preț de multe zile. Majestatea Sa a ales să transmită un mesaj, abia cu o zi înainte de înmormântare, numind-o pe Diana: „O ființă umană excepțională și înzestrată”. Regina a fost aspru criticată, lumea acuzând-o că a avut o atitudine prea rece. Cu toate acestea, Majestatea Sa a explicat că nu s-a întors la Londra, pentru a petrece timp cu nepoții ei, cărora tocmai le murise mama.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum s-a înțeles Regina Elisabeta a II-a cu Prințesa Diana. Ce relație controversată au avut cele două

BOALA cu care Andreea Marin s-a luptat. Puțini știu prin ce suferință a trecut

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies