Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii. Trucuri care te ajută să faci alegerea ideală

Culoarea părului în funcție de subton
Culoarea părului în funcție de subton

Află cum poți face cea mai bună alegere atunci când vine vorba de culoarea părului tău. Trucul ideal prin care potrivești nuanța vopselei cu cea a subtonului pielii.

Odată cu venirea verii, sigur se gândește la numeroase schimbări, iar primele care îți vin în minte sunt cele de look, astfel că părul tău poate trece printr-o serie de culori mult așteptate pe care ți le doreai, dar nu aveai curajul să îți duci dorința până la capăt. Alegerea culorii de păr perfecte poate părea un proces complicat, însă decizia nu este atât de dificil de luat, asta dacă vrei să o faci chiar tu la tine acasă.

Dacă nu, mai bine ceri direct ajutorul unei persoane specializate pentru acest lucru. Atunci când îți alegi nuanța potrivită de păr, sunt câteva aspecte la care trebuie să fii atent, iar primul dintre ele ar fi subtonul pielii. Nimic nu este greu atunci când vine vorba de culori, astfel că viața ta va deveni mai ușoară atunci când vrei să optezi spre o schimbare. 

Ce este subtonul pielii

Citește și: Trucuri pentru ca rujul să reziste mai mult. Ce trebuie să aplici mai întâi pe buze

Culoarea părului în funcție de subton
Culoarea părului în funcție de subton[Sursa foto: freepik]

Citește și: Subtonurile și secretele unui machiaj reușit. Ghid detaliat pentru identificarea subtonului pielii tale

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Subtonul pielii este cel care se armonizează cu orice machiaj aplicat pe deasupra.

Dacă identifici corect subtonul pielii, acesta te poate ajuta să alegi numeroase machiaje, nuanțe pe care să le porți și inclusiv culoarea de vopsea pe care dorești să o aplici pe părul tău. Chiar dacă ți se pare că ceva s-ar potrivi tipului tău de ten, este necesar să cunoști toate detaliile despre subtonul tău, pentru a potrivi cum trebuie toate nuanțele spre care optezi.

Cum alegi corect culoarea părului în funcție de subtonul pielii

Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii
Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii[Sursa foto: freepik]

Dacă dorești și tu să-ți schimbi culoarea părului și ai aflat ce este subtonul tenului, acum trebuie să fii atent în ce categorie te încadrezi și să îți revizuiești alegerile de până acum. Subtonurile pielii pot fi împărțite, de asemenea, în trei categorii, calde, reci și neutre, iar subtonul cald este definit de nuanțe aurii, de piersică și de roșcat, iar, de obicei, pielea în acest subton se bronzează cel mai frumos, fără să se înroșească.

Astfel, poți alege nuanțele părului de blond auriu, piersică, sau nuanțe de roșcat pentru atrage toate privirile din jurul tău. Subtonul rece este unul mai sensibil și se înroșește rapid în urma expunerii la soare. Este vizibil deschis la culoare și se potrivește mai mult nuanțelor închise. Subtonul neutru reprezintă o combinație de subtonuri calde și reci. Stabilirea subtonurilor dominante te va ajuta să găsești nuanțele potrivite care îți vor pune în evidență trăsăturile.
Spre exemplu, subtonurile reci se potrivesc de minune cu nuanțele de blond platinat sau culorile cenușii. Tot pentru acest subton sunt potrivite și nuanțe închise, inclusiv roșu aprins sau opțiunile și mai închise precum burgundy sau negru. Pentru subtonurile calde, alegerile care te vor face să strălucești cu adevărat sunt nuanțele de auriu, ciocolatiu sau cel cu reflexii blonde. Persoanele care au un subton neutru au la dispoziție una dintre cele mai variate palete de culori, de la nuanțele de blond roșcat, la arămiu, la ciocolatiu și chiar brunet.

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

Ce culoare de păr se potrivește la tenul palid

Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii
Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii[Sursa foto: freepik]

Există și persoane care se confruntă cu o piele palidă, iar aceasta are subtonuri de roz sau roșu. Acest tip de piele este foarte ușor de evidențiat de părul blond glacial, de roșu violet sau de un maro mocca. Nu trebuie excluse nici nuanțele de blond precum platină sau șampanie, deoarece ele se potrivesc foarte bine culorii pielii tale. Chiar dacă ți se pare o adevărată artă să alegi nuanțele potrivite părului tău, odată ce vei fi familiarizat cu subtonul pielii tale, vei vedea de la sine absolut tot ce ți se potrivește, inclusiv la machiaj, la hainele pe care le porți sau la fondul de ten pe care îl alegi.

Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii
Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii.[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Pas cu pas către un ten perfect. Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Horoscop săptămânal 1-7 iulie 2024: Leii trebuie să își păstreze calmul pentru a face față unor situații neprevăzute. Balanțele nu trebuie să ignore aspectele care țin de sănătate

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies