Cum arată visele? Ceea ce au descoperit cercetătorii e fascinant!

Cum arată visele? Ceea ce au descoperit cercetătorii e fascinant!
Cum arată visele? Ceea ce au descoperit cercetătorii e fascinant!

De secole, medici, psihologi, psihanalişti, oameni de ştiinţă, poeţi, scriitori, pictori se întrec în a descifra semnificaţia viselor.

Timpul pe care îl petrecem visând noaptea visăm este în jur de 90 de minute, însă ceea ce ne amintim poate fi povestit într-un minut, două. De secole, medici, psihologi, psihanalişti, oameni de ştiinţă, poeţi, scriitori, pictori se întrec în a descifra semnificaţia viselor. Cu toate acestea multe dintre ele sunt un mister.

Citeste si: Regina Maria, prăjitura ținută secretă! Un deliciu rafinat- rețeta pas cu pas

Unii specialişti nu cred că visele au vreo semnificaţie ci dacă se întâmplă să se adeverească este pură coincidenţă, alţii merg atât de departe căci confundă visele cu realitatea. În Guyana, spre exemplu, unele vise se intrepretau mot-a-mot în trecut. De exemplu, dacă cineva visa că este asasinat şi recunoştea ucigaşul din vis, acţiona în consecinţă pentru a-şi păstra viaţa.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Marea majoritate a femeilor şi a bărbaţilor au la un moment dat în viaţă vise erotice. Acestea au un rol benefic, deşi poate întâmplările şi persoanele cu care fac sex sunt total anapoda în vis, căci reuşesc să detensioneze psihicul după o perioadă stresantă. De asemenea, o persoană poate visa des că face sex deşi în realitate este abstinentă. Acesta poate fi un semnal transmis de către corp pentru a satisface nevoia de activitate sexuală în realitate.

Freud considera că visul are un rol compensator – în vis ne satisfacem fantezii pe care nici nu le-am conştientizat, ne împlinim dorinţe, compensăm ceea ce ne lipseşte.

În momentul trezirii, ne putem aminti că am visat. În cel mai bun caz, ne putem aminti şi ceea ce am visat sau doar frânturi din vis. Dar este foarte greu să spunem dacă am visat în culori sau dacă visul s-a desfăşurat alb-negru.

Specialiştii în somn susţin că majoritatea viselor nu prezintă tonalităţi cromatice.

Citeste si: Dieta daneză: slăbeşti până în 20 kg în 13 zile

Citeste si: La limita imposibilului! Un băiat de 4 ani pretinde că este reîncarnarea Prinţesei Diana

Citeste si: Ce boli se pot transmite de la mamă la fiică. Trebuie să ai mare grijă!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cel mai sănătos pește din România. Deliciu absolut

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies