Regina Maria, prăjitura ținută secretă! Un deliciu rafinat - rețeta pas cu pas

Regina Maria, prăjitura ținută secretă! Un deliciu rafinat - rețeta pas cu pas
Regina Maria, prăjitura ținută secretă! Un deliciu rafinat - rețeta pas cu pas

Regina Maria este o delicioasă prajitură de casă, un desert regăsit în caietul de rețete al bunicii, un desert pe care toată lumea vrea să îl încerce.

Iată rețeta unei prăjituri extrem de rafinate și absolut delicioasă! 

Citeste si: Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas

Ingrediente:

Pentru primul blat:

6 ouă;

7 linguri de zahăr;

2 linguri apă;

7 linguri de făină;

Pentru al doilea blat

6 ouă;

250 grame zahăr;

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

150 grame nuca de cocoș;

2 linguri de făină.

Citeste si: Salata care face minuni însă nu e ușor de mâncat. Tu ai curaj să faci asta?

Ingrediente pentru cremă

6 gălbenușuri;

8 linguri de zahăr pudra+ încă 4 linguri;

300 g unt;

esență de vanilie.

Modul de preparare:

Pentru primul blat se bat spumă 6 albușuri cu 7 linguri de zahăr, 2 linguri apă. Apoi se adaugă 6 gălbenușuri și 7 linguri de făină.

Se coace în tavă unsă și înfăinată. Pentru blatul al doilea se despart ouăle, iar 6 albușuri se bat spumă cu 250 g zahăr, apoi se adaugă 150 gr nuca de cocoș și 2 linguri de făină. Se coace la fel ca primul blat. Blaturile se lasă la răcit la temperatura camerei.

Cele 6 gălbenușuri rămase de la al doilea blat, se fierb pe abur împreună cu 8 linguri de zahăr pudra, până se îngroașă.

Se lasă la răcit și apoi se amestecă cu untul frecat spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Se adaugă esență de vanilie, atât cât ne place la gust și se trece la montarea prăjiturii. Crema se pune peste primul blat, peste care se așează al doilea și deasupra se face o glazură cu cacao și se presară fulgi de nuca de cocos.

Citeste si: Aşa găteşti cea mai uşoară prăjitură cu caise

Glazură de cacao:

Se amestecă pe foc, 150 g zahăr pudră, cu două linguri cu cacao, 3 linguri de apă și două-trei linguri de ulei. Uleiul se pune în glazură, doar după ce se ia de pe foc. Se lasă doar un pic să se răcorească, că să nu se îngroașe și să se poată întinde. 

Citeste si: Simona Halep, cerută în căsătorie! Ce a răspuns prințesa de la Wimbledon

Citeste si: Dieta daneză: slăbeşti până în 20 kg în 13 zile

Citeste si: La limita imposibilului! Un băiat de 4 ani pretinde că este reîncarnarea Prinţesei Diana

Citeste si: Aşa găteşti cea mai uşoară prăjitură cu caise



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Fenomen astronomic rar! Ce nu trebuie să faci niciodată la noapte!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies