Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas

Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas
Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas

Tortul de morcovi este o prăjitură extrem de delicioasă, specială prin ingredientele din care este realizată.

Tort de morcovi. Iată cum să prepari cel mai bun tort de morcovi. Toată lumea îţi va cere reţeta!

Ingrediente

60 g unt

2 morcovi

4 ouă

60 g făină

120 g migdale măcinate

2 lingurițe praf de copt

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

5 foi gelatină albă

1 cutie iaurt(= 500 g)

60 g zahăr

1 cutie smântână(= 200 ml)

1 strat superior din fondant (cca 430 g)

1 lingură zahăr pudră

12 morcovi din marțipan

Citeste si: Doliu în lumea televiziunii! O vedetă a murit într-un teribil accident! Avea doar 35 de ani

Modul de preparare

Se topește untul și se lasă să se răcească. Morcovii se curăță, se spală și se rad fin. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă până rezultă o spumă. Se presară zahăr și se bate până se obține o spumă densă. Se încorporează untul. Albușul se bate până devine rigid, se adaugă la spumă, apoi se adaugă făină, migdale și praf de copt și se amestecă cu morcovii.

Aluatul se așază într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20 de minute.

Hârtia se desprinde, iar biscuitul se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă iaurt cu zahăr. Gelatina se dizolvă, se încorporează și se lasă la rece.

Smântâna se bate până se întărește și de îndată ce crema începe să se gelifieze se încorporează smântâna.

Biscuitul se taie pe orizontală, stratul inferior se așază pe un platou pentru torturi și se cuprinde cu un inel pentru torturi. Crema se distribuie pe stratul inferior, se așază stratul superior peste acesta, iar tortul se lasă la rece timp de aprox. 3 ore. Tortul se ornează cu fondant.

Zahărul pudră se amestecă cu puțină apă până se omogenizează, iar morcovii se fixează cu acesta pe tort.

Citeste si: Tort de căpșuni fără coacere. Un desert absolut fabulos!

Citeste si: Poți face cancer din cauza unui obicei extrem de banal, pe care îl faci zilnic! Renunță, până nu e prea târziu!

Citeste si: Alimente care te pot ucide. Le consumi frecvent! Trebuie să ai mare grijă!



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies