Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas

Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas
Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas

Tortul de morcovi este o prăjitură extrem de delicioasă, specială prin ingredientele din care este realizată.

Tort de morcovi. Iată cum să prepari cel mai bun tort de morcovi. Toată lumea îţi va cere reţeta!

Ingrediente

60 g unt

2 morcovi

4 ouă

60 g făină

120 g migdale măcinate

2 lingurițe praf de copt

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

5 foi gelatină albă

1 cutie iaurt(= 500 g)

60 g zahăr

1 cutie smântână(= 200 ml)

1 strat superior din fondant (cca 430 g)

1 lingură zahăr pudră

12 morcovi din marțipan

Citeste si: Doliu în lumea televiziunii! O vedetă a murit într-un teribil accident! Avea doar 35 de ani

Modul de preparare

Se topește untul și se lasă să se răcească. Morcovii se curăță, se spală și se rad fin. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă până rezultă o spumă. Se presară zahăr și se bate până se obține o spumă densă. Se încorporează untul. Albușul se bate până devine rigid, se adaugă la spumă, apoi se adaugă făină, migdale și praf de copt și se amestecă cu morcovii.

Aluatul se așază într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20 de minute.

Hârtia se desprinde, iar biscuitul se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă iaurt cu zahăr. Gelatina se dizolvă, se încorporează și se lasă la rece.

Smântâna se bate până se întărește și de îndată ce crema începe să se gelifieze se încorporează smântâna.

Biscuitul se taie pe orizontală, stratul inferior se așază pe un platou pentru torturi și se cuprinde cu un inel pentru torturi. Crema se distribuie pe stratul inferior, se așază stratul superior peste acesta, iar tortul se lasă la rece timp de aprox. 3 ore. Tortul se ornează cu fondant.

Zahărul pudră se amestecă cu puțină apă până se omogenizează, iar morcovii se fixează cu acesta pe tort.

Citeste si: Tort de căpșuni fără coacere. Un desert absolut fabulos!

Citeste si: Poți face cancer din cauza unui obicei extrem de banal, pe care îl faci zilnic! Renunță, până nu e prea târziu!

Citeste si: Alimente care te pot ucide. Le consumi frecvent! Trebuie să ai mare grijă!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies