Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă. „Dacă acționăm imediat, pata va ieși în proporție de 90%”

Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă.
Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă. „Dacă acționăm imediat, pata va ieși în proporție de 90%”

Află din rândurile următoare cum să cureți diferite tipuri de pete folosind ingredientele pe care le ai prin casă.

Sigur tuturor ni s-a întâmplat măcar o singură dată în viață să pătăm o haină. Fie că vorbim despre rochița preferată pe care am pătat-o cu vin roșu la o petrecere sau de tricoul de mers la sală cu urme de transpirație pe el, trebuie să știm că pentru orice tip de pată există o soluție. Cu atât mai bine este atunci când soluția se află chiar sub nasul nostru.

În cadrul emisiunii „ Dimineața cu noi ” difuzată pe Kanal D, Elena Santos, blogger de lifestyle, a prezentat câteva trucuri și soluții pentru a scăpa de petele nedorite.

Este important de precizat faptul că există trei tipuri de pete: cele care provin din pământ, petele provenite din organismul uman și petele pe bază de ulei. Pentru fiecare dintre ele există un amestec menit să le vină de hac.

Petele provenite din pământ

Citește si: Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă.

În această categorie se încadrează petele de iarbă, sucuri de fructe și legume, cafea, ceai, lapte și multe alte tipuri de pete care ne pun în dificultate.

Pentru a scăpa de ele avem nevoie de 2-3 lingurițe de detergent de vase, 2-3 lingurițe de oțet alb și 3-4 lingurițe de apă.

Primul pas constă în îndepărtarea surplusului cu ajutorul unor prosoape de bucătărie. Amestecăm ingredientele și cu ajutorul unui prosop pe care îl îmbibăm în soluție și tapotăm cu grijă pe suprafața petei, fără să frecăm.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Tot ce este dedicat vaselor conține degresant și ajută foarte bine la eliminarea petelor .”, spune specialistul în domeniu.

Tot ea ne oferă câteva sfaturi pentru a îndepărta petele de vin „ Dacă ești la restaurant și ne-am pătat de vin, avem soluția. Pentru vinul roșu sari cu vinul alb sau apă minerală”.

Petele care provin din organismul uman

Citește si: Cu ce se curăță talpa îngălbenită de la adidași. Care este secretul

Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă.

Aici vorbim despre diferite fluide, cum ar fi sângele, transpirația și cele mai enervante pete, cele galbene provocate de antiperspirant și parfum.

Ingrediente: 5-6 lingurițe bicarbonat de sodiu, 3 lingurițe detergent de vase și foarte puțină apă. Amestecăm ingredientele și se formează o soluție pe care o aplicăm pe suprafața petei tot cu ajutorul unui prosop.

Pentru petele mai profunde care nu au ieșit de-a lungul timpului vom pune soluția direct pe pată, iar pentru cele de antiperspirant sau parfum -mai adăugăm câteva picături de apă

oxigenată, alcool de 90 de grade sau spirt. Clătim și după aceea băgăm haina respectivă la mașina de spălat.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Petele pe bază de ulei

Citește si: Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate

Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă.

În această categorie încadrăm atât petele de grăsime, cât și cele de ketchup, fond de ten, ruj și toate petele care conțin diferite tipuri de ulei.

La fel ca în cazul celorlalte tipuri de pete, primul pas este eliminarea surplusului. În cazul acestor pete, punem bicarbonat de sodiu direct pe pată deoarece absoarbe ulei, adăugăm detergent de vase și după punem puțină apă. Folosim o periuță și tapotăm cu ea doar la suprafață, iar dacă adăugăm și oțet, pata se va dizolva mult mai bine.

Atunci când vorbim de petele de ruj roșu, este bine să adăugăm și câteva picături de acetonă, iar doamna specialist ne oferă și soluția perfectă pentru petele de pizza  „ Dacă ești la pizzerie, iar grăsimea ți-a căzut pe pantaloni, sarea este soluția perfectă. Sarea absoarbe un pic grăsimea și cu siguranță că va dispărea imediat”.

După ce lăsăm soluția să acționeze, punem haina respectivă la mașina de spălat, având grijă la temperatura pe care o setăm.

Dacă mai rămân urme, repetăm a doua oară. Chiar dacă ai pus la mașina de spălat, repetăm procedura și cu siguranță că va ieși a doua oară. Important: când punem la mașina de spălat, nu punem la temperaturi mari. Întotdeauna trebuie să citim eticheta și să vedem dacă merge la temperatură de 30-40 de grade .”, ne recomandă specialistul în domeniu.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să estompezi petele de pe față cu ingrediente naturale

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies