Cum depășim momentele tensionate în cuplu

Conflictele in cuplu
Cum depasesti conflictele in cuplu

Citește în articolul de mai jos ce trebuie să faci pas cu pas pentru a depăși momentele tensionate în cuplu și care sunt pașii pe care să îi urmezi.

Atunci când vine vorba despre momente tensionate în cuplu, multe cupluri nu știu cum să gestioneze corect aceste situații și astfel se ajunge la despărțiri, agresiuni în cuplu sau chiar la divorț.

 

Iată ce trebuie să faci pentru a depăși momentele tensionate în cuplu. Psihoterapeutul Anca Maftei a dezvăluit în cadrul unui interviu TV ce este de făcut pentru a depăși mai ușor situațiile tensionate din cuplu și pentru a croi o relație armonioasă și sănătoasă.

Citește și: Cum să ne îmbunătățim relația de cuplu

Cum depasim momentele tensionate in cuplu
Ce trebuie sa faca o femeie într-o relatie[Sursa foto: Unsplash]

Există o rețetă secretă, este psihoterapia, și anume psihoterapia individuală. Pentru că eu de îndată ce învăț să lucrez cu mine și învăț să îmi gestionez propriile frustrări și neajunsuri, automat și cuplul v beneficia de această energie nouă.”, a dezvăluit psihoterapeutul.

 

Ce facem atunci când soacra creează o problemă în cuplu?

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În unele cupluri, influența unor persoane apropiate poate fi una nefastă. Fie că este vorba despre socri, despre frați sau despre copii, influența acestora poate afecta negativ cuplul.

Recastigarea increderii in cuplu
Recastigarea increderii in cuplu se face pas cu pas[Sursa foto: Unsplash]

Ce facem ca o persoană care are niște părinți să zicem așa mai insistenți? Începem să punem limite în raportul cu dumnealor, chiar dacă automat sunt foarte bine intenționați, niciun fel de influență nu își prea are locul într-un cuplu, pentru că un cuplu este o entitate separată și ține de cei doi care o compun. Dar totodată, este necesar să avem în vedere și faptul că ne căsătorim și cu părinții partenerului atunci când intrăm într-o relație.

Atunci când  e necesar să îi respectăm, să îi onorăm și cu blândețe să punem acea limită care funcționează ca o balustradă a balconului. Ne protejează limitele ”, a dezvăluit specialistul în psihoterapie.

Cum depasim momentele tensionate in cuplu
Cum depasim momentele tensionate in cuplu, potrivit specialistului[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Când merită să te împaci cu fostul partener

Unele cupluri ajung să se certe din cauza unor probleme financiare, iar acest aspect nu este de neglijat, mai ales că aceste discuții pot degenera în momentul în care unul dintre parteneri ajunge să cumpere mai multe lucruri care pot afecta bugetul familiei.

E unul dintre motivele principale al conflictelor în cuplu, pentru că banii sunt energie. Și automat fiecare își dorește să beneficieze de mai multă energie. Este important să negociem, să știm să ne punem pe masă punctul de vedere, dar să îl ascultăm și pe celălalt, să nu criticăm niciodată, să încercăm să vorbim doar despre noi înșine și, bineînțeles, din aproape în aproape, putem să ajungem și la o soluție care să ne favorizeze pe amândoi ”,

a mai spus Anca Maftei în cadrul interviului.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Viața de cuplu după ce apare un copil

„Copiii ce fac, ne apasă butoane și scoatem la suprafață tot ceea ce nu a fost vindecat în interiorul nostru. Mai mult, ne întind răbdarea la maxim pentru că nu mai dormim suficient, totul se schimbă, întreaga dinamică a cuplului este cumva provocată și este necesar să fim foarte atenți la noi înșine, al nevoile noastre, la nevoile celuilalt și foarte prezenți pentru a putea face față”, a mai spus psihoterapeutul.

 

Alte cupluri, în schimb, se ceartă atunci când vine vorba despre treburile casnice, iar psihoterapeutul a explicat ce ar trebui să facem pentru a depăși aceste momente.

 

„Este foarte mult vorba despre timpul personal, pentru că în societatea aceasta patriarhală în care am crescut, este ideea că femeia ar trebui să facă mai mult în aceste așa zise sarcini gospodărești. Iată, trăim niște vremuri în care femeia se emancipează și își dorește și ea acel timp liber după un serviciu și de aici disensiunile. Este important să le negociem și chiar să le punem și pe hârtie, fiecare să participe în mod egal la sarcinile din acea relație”, a mai spus specialistul despre cum trebuie gestionate situațiile apărute în cuplu.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Căsătorie sau concubinaj?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies