Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

reteta placinta dovleac
Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

Cea mai bună plăcintă de dovleac este cea făcută cu foi de casă. Iată rețeta perfectă, pe care dacă o faceți o dată, nu o să o mai schimbați.

Plăcinta cu dovleac este unul dintre cele mai bune deserturi de casă. Totuși, nu oricine știe să o prepare așa cum trebuie. Cel mai important aspect este, așa cum vă așteptați, prepararea foilor.

Trucuri pentru cea mai bună plăcintă de dovleac

Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Placinta cu dovleac ca la bunica

Citeste si: DESCOPERĂ: Prăjitură cu mere pentru leneși. Este mai rapidă decât crezi

Dacă vă e dor de gustul și de aroma plăcintei de dovleac preparate în casă, există o singură rețetă care o să vă ajute să nu dați greș.

Trebuie să știți că sunt câteva trucuri, pe care trebuie să le respectați, ca să faceți cea mai bună plăcintă de dovleac.

În primul rând, preparați foile în casă. Cele din comerț nu se compară cu foile fragede pe care le faceți dumneavoastră. Chiar dacă este adevărat că economisiți foarte mult timp cu foi cumpărate, nu sacrificați gustul plăcintei, doar de dragul de a termina repede.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Înainte de a-l pune în plăcintă, căliți dovleacul cu zahăr și cu arome, dar doar pe jumătate. Nu îl fierbeți de tot, pentru că riscați să se transforme în piure.

Pentru o plăcintă aromată, folosiți vanilie, scorțișoară și nucșoară. La final, foaia de plăcintă trebuie unsă cu lapte, înainte să o băgați în cuptor.

Ingrediente pentru umplutura de dovleac:

  • 800 g dovleac dat pe răzătoare
  • 100 g zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • o lingurita de nucșoară
  • esență de vanilie

Ingrediente pentru aluatul de plăcintă cu dovleac:

  • 200 ml apă
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde

Cum se prepară plăcinta cu dovleac

Citeste si: Rețetă de peltea de gutui. Este cel mai bun jeleu natural

Cea mai buna placinta cu dovleac

Dovleacul se curăță de coajă, i se scot semințele și apoi se dă pe răzătoarea mare. Dacă vreți, puteți să-l tăiați cu un cuțit, ca să aveți bucăți mai mari de dovleac în plăcintă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Puneți dovleacul ras într-o crăticioară, adăugați zahărul, scorțișoara, nucșoara și vanilia și lăsați pe foc mic, să se călească.

Aveți grijă să nu înmuiați dovleacul de tot. Trebuie doar să se evapore apa din el. Apoi lăsați dovleacul să se răcească.

Între timp, pregătiți foile. Într-un castron, puneți apa cu uleiul și cu un praf de sare și amestecați.

Începeți să adăugați făină, puțin câte puțin, și frământați, până când veți obține un aluat elastic, dar care nu se lipește de mâini.

Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți fiecare foaie cu sucitorul. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți prima foaie, adăugați umplutura de dovleac și apoi așezați a doua foaie. Înțepați foaia cu o furculiță, din loc în loc, ca să nu se umfle.

Dacă vreți, ungeți foaia de deasupra cu lapte și apoi băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. După ce scoateți plăcinta din cuptor, o pudrați cu zahăr, o lăsați să se răcească și apoi o puteți tăia.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cea mai bună rețetă de rapane în sos de vin cu usturoi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies