Cum faci celebrul coniac brandy acasă. Coniacul se obține după ce este distilat în două etape

cognac brandy reteta
Cum faci celebrul coniac brandy acasă. Coniacul se obține după ce este distilat în două etape

Celebrul coniac brandy este o băutură tare, care se face prin distilarea vinului, păstrat după aceea în butoaie de stejar. Ce nu știați însă este că puteți face această băutură și acasă. Noi vă spunem rețeta și ingredientele de care aveți nevoie.

Amatorii băuturilor alcoolice tari știu cu siguranță că brandy este unul dintre coniacurile cele mai rafinate, cu o aromă mult mai tare față de cea a coniacului simplu. Bineînțeles că dacă vreți să gustați, din când în când, această băutură, o puteți cumpăra, dar există și varianta de coniac brandy făcut în casă. 

Ce ingrediente îți trebuie pentru a face coniacul brandy acasă

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum poți face bomboane Raffaello din lapte praf

Cea măi buna reteta de coniac

Citeste si: DESCOPERĂ: 3 rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola

Cuvântul ”cognac” vine din regiunea viticolă a Franței, care are același nume. Acesta reprezintă, de fapt, băutura învechită, pe care francezi o obțineau din distilarea vinurilor.

La noi în țară, această băutură poartă numele de vinars. Deși multă lume consideră că brandy și coniac reprezintă unul și același lucru, nu este deloc adevărat. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Există o asemănare între cele două băuturi, dar coniacul este reprezentativ pentru francezi, în timp ce brandy a fost modificat, în funcție de țara în care este făcut.

Coniacul se obține după ce este distilat în două etape. În schimb, brandy este distilat fără pauză. 

Reteta de coniac de casa brandy

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă rodia

Rețetă și ingrediente Brandy

Pentru a obține celebrul coniac brandy, bineînțeles că este nevoie de un procedeu îndelungat, pe care doar cunoscătorii știu să-l ducă la bun sfârșit așa cum trebuie, pentru ca rezultatul final să fie perfect.

Cu toate acestea, dacă nu vreți să dați bani pe băuturile din comerț, care pot conține și chimicale, puteți încerca să faceți acasă brandy. 

Cu siguranță că nu o să iasă exact ca cel cumpărat, dar măcar veți consuma o băutură 100% naturală. Oricum, gustul este foarte apropiat de cel al coniacului brandy. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 1 l alcool
  • 50 gr cafea boabe 
  • 50 gr stafide negre
  • 5 pliculețe zahăr vanilat

Rețeta perfectă pentru coniacul de casă

Reteta de coniac de casa cu boabe de cafea

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să cumpărați cafea de calitate. Acest aspect este foarte important, pentru ca băutura să aibă aroma perfectă.

Într-un vas puneți boabele de cafea, stafidele și zahărul vanilat. După aceea, turnați peste ele alcoolul. Dacă nu vreți să folosiți alcool din comerț, puteți pune țuică de casă. 

Aceasta trebuie să aibă totuși măcar 40 de grade alcool. Compoziția trebuie lăsată la macerat pentru cel puțin 10 zile. În această perioadă, aveți grijă să agitați zilnic vasul cu băutură. După aceste 10 zile, puteți să strecurați coniacul și să-l depozitați în sticle. 

Dacă vă doriți ca aroma coniacului să fie mai intensă, puteți lăsa și boabele de cafea în sticle, dar aveți grijă ca atunci când vreți să puneți în pahare să strecurați băutura înainte. Pentru ca rezultatul final să fie și mai bun, puteți folosi și coajă de lămâie sau de portocală. 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cu ce se mănâncă MAIONEZA

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies