Aceasta perioada a anului este una in care gospodinele gatesc intens, deci cateva sfaturi practice care sa va ajute in bucatarie sunt mai mult decat binevenite.
Cum faci friptura perfecta: Carnea se trece prin tigaia de ulei
Pui pe ochiul mare de la aragaz deschis la maxim o cratita sau o tigaie anti-aderenta. Torni putin ulei cat sa se formeze o pelicula subtire pe toata suprafata. Imediat ce uleiul incepe sa fumege, pui carnea cu un cleste de bucatarie (atentie, bucatile nu trebuie sa se atinga intre ele). Daca feliile sunt bine uscate, uleiul nu va sari, dar e bine sa ai un capac la indemana. Rezista tentatiei sa intorci carnea pe cealalta parte prea devreme! Initial, friptura se va lipi de cratita. Dupa doua-trei minute, se va forma insa o crusta aurie, iar carnea se va dezlipi singura de fundul cratitei. Poti verifica acest lucru impingand usor bucatile cu o lingura de lemn. Daca feliile “patineaza” usor pe suprafata cratitei, e timpul sa le intorci pe cealalta parte.