Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural
Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

Machiajul de zi este ofertant în ceea ce privește paleta de culori pentru fardul de pleoape, asta pentru că sunt o mulțime de nuanțe deschise care se potrivesc de minune oricărei doamne sau domnișoare. Află, mai jos, cum faci un machiaj de zi în câțiva pași foarte simpli.

Un machiaj natural, foarte simplu și care nu iese în evidență va fi întotdeauna apreciat. Cu toții știm că frumusețea primită de la mama natură nu poate fi înlocuită cu nimic în lume, deci cel mai bine ar fi să o scoatem în evidență cât mai mult posibil. Pentru acest lucru nu ai nevoie de foarte multe produse de make-up, ci de puțină răbdare și timp, asta până când înveți câteva tehnici de bază, extrem de simple pentru fiecare tip de ten în parte.

Citeste si: Cum să te machiezi la școală. „Pentru că machiajul să arate foarte bine şi să fie rezistent, foartă importantă este rutina zilnică de îngrijire a tenului"

Machiaj natural pentru ochii căprui

Nuanțele potrivite pentru ochii căprui variază de la roz pal și până la albastru electric, în funcție de stilul și preferințete fiecărei doamne sau domnișoare.

Machiajul de zi trebuie să fie, în mod general, mai puțin extravagant decât cel de seară. Culorile închise precum negru, albastru, gri, maro sau chiar roșu le păstrăm pentru ocazii speciale sau evenimente care se desfășoară seara.

Pentru zi poți folosi nuanțe precum arămiu, auriu, ocru și nude. Sunt indicate, de asemenea, culori pale și tonuri calde pentru a nu încărca pleoapa în așa fel încât să ieși prea mult în evidență.

Nuanțele deschise de maro sau cele metalice aplicate subtil la baza ochiului te vor avantaja, conturându-ți în mod plăcut ochii. Pentru ochii căprui poți folosi nuanțe de verde închis sau chiar mov pentru a le accentua strălucirea.

Citeste si: Cum să obții un machiaj natural. "O femeie bine machiată este cea care știe să-și pună în valoare trăsăturile frumoase"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Machiaj natural pentru ochii verzi

Doamnele și domnișoarele cu ochii verzi au posibilitatea de a folosi o paletă diversificată de nuanțe pentru machiajul de zi. Indiferent dacă este vorba despre ochi smarald, mentă, verde sapin, malahit sau absint, poți folosi fără să îți faci griji palete de roșu, maro, violet sau chiar verde.

- Paleta cromatică roșie: roșu pastelat, roz, portocaliu-pal, piersică și bordo.


- Paleta cromatică maro: maro deschis, maro închis, bej, șampanie, mahon, bronz, auriu și arămiu.
- Paleta cromatică violet: purpuriu, lila, lavandă.
- Paleta cromatică verde: alege verdele cu cel puțin o nuanță mai închisă sau mai deschisă față de culoarea ochilor tăi.

Machiaj natural pentru ochii albaștri

Culorile potrivite pe care le poți folosi într-un make-up pentru ochi albaștri sunt brun, teracota, cupru, roz, piersică şi culori naturale.

Acestea îţi vor intensifica şi mai mult culoarea naturală.

Este recomandat să eviţi nuanţele de albastru pentru că nu contrastează plăcut cu irisul. Chiar și așa, unii make-up artişti susțin că poţi folosi aceste nuanţe de albastru într-un machiaj pentru ochi albaştri, dar doar dacă sunt în constrast cu irisul.

Citeste si: Cum să te machiezi în funcție de culoarea rochiei. „Cred că femeile trebuie să înceteze să se compare cu modele și celebritățile din reviste și de pe covorul roșu atunci când aplică tehnică de contouring"

Cum faci un machiaj de zi
Cum faci un machiaj de zi[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum să te machiezi natural în 5 pași

1. Pentru început, aplică pe ten o cremă hidratantă cu factor SPF și așteaptă câteva minute până când aceasta intră în piele. Protecția solară este recomandată de medicii dermatologi chiar și pe timp de iarnă deoarece protejează pielea de îmbătrânire.

2. Ulterior, aplică concealer în nuanța potrivită tenului tău în jurul cearcănelor, pe nas, bărbie și frunte. Întinde-l bine folosind un burete umed sau o pensulă specială.

3. Aplică, pe pleoape, un primer. Acesta este adesea folosit pentru a menține strălucirea fardului pentru o perioadă mai lungă de timp.

4. Este foarte important să blenduiești foarte bine toate produsele aplicate pentru a creiona un aspect armonios. Aplică rimelul doar pe genele superioare și în colțurile de la extremități.

5. La sfârșit, aplică un ruj în nuațele potrivite culorilor pe care le-ai folsoit la nivelul ochilor. Pentru un look natural 100% ai putea folosi un luciu de buze transparent sau un ruj nude.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Sfaturi pentru machiaj. Cum să te machiezi respecatand toți pașii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies