Cum să te machiezi în funcție de culoarea rochiei. „Cred că femeile trebuie să înceteze să se compare cu modele și celebritățile din reviste și de pe covorul roșu atunci când aplică tehnică de contouring"

Cum să te machiezi în funcție de culoarea rochiei
Cum să te machiezi în funcție de culoarea rochiei. „Cred că femeile trebuie să înceteze să se compare cu modele și celebritățile din reviste și de pe covorul roșu atunci când aplică tehnică de contouring"

Află ce machiaj tebuie să alegi în funcție de culoarea rochiei pe care o porți.

Trebuie să participi la un eveniment important, rochia este pregătită, însă ai dubii în ceea ce privește machiajul?

În continuare, îți prezentăm câteva propuneri de make-up, în fucție de culoarea rochiei.

„Cred că femeile trebuie sa inceteze sa se compare cu modele si celebritatile din reviste si de pe covorul rosu atunci cand aplica tehnica de contouring. Nu cred ca toata lumea are nevoie de conturare.

Eu incerc sa fac totul cat mai realist si subtil. Exista desigur si momente potrivite pentru aceasta tehnica, dar nu in viata de zi cu zi. Ce poate arata bine si natural in casa, in lumina naturala ar putea fi prea evident si ciudat. Daca vrei sa iti definesti mai bine trasaturile, dupa fondul de ten aplica cu ajutorul unui buretel o culoare mai inchisa pe zonele exterioare ale fetei. Tapoteaza sub pometi, pe tample si sub linia maxilarului.
Ai grija sa uniformizezi bine totul, nu trebuie sa fie o diferenta foarte vizibila intre nuanta mai inchisa si nuanta pielii tale”.
(Quinn Murphy, makeup artistul al celebritatilor)

Citeste si: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Cum să te machiezi în funcție de culoarea rochiei

Machiajul pentru rochia roşie

Rochia roșie impune un machiaj neutru în zona ochilor, specialiștii fiind de părere că nuanțele de gri sau maro sunt cele mai potrivite în acest caz. Puteți folosi și un creion dermatograf pentru un plus de profunzime. O rochie roșie atrage, în general, toate privirile, emanând sexualitate și poate fi asortată cu un ruj la fel de roșu, care va completa perfect look-ul.

Un ruj roșu este arma secretă din arsenalul oricărei femei. Pentru buze roșii perfecte, începe prin a contura buzele cu un creion de buze foarte bine ascuțit, de aceeași culoare ca rujul. Pe măsură ce aplici, zâmbește puțin pentru ca buzele să fie întinse și aplicarea să se facă ușor. Colorează interiorul buzelor cu partea laterală a minei creionului, apoi ia o pensulă pentru buze și aplică rujul.

Dacă ai greșit, ia puțin corector pe o pensulă subțire și șterge", explică makeup artistul Collier Strong.

machiaj rochie rosie

Citeste si: //DESCOPERĂ// Ce este balsamul leave-in. Ce beneficii are pentru părul tău

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Machiajul pentru rochia albastră

Dacă ați ales să purtați o rochie albastră, puteți folosi, pentru a contura ochii, un fard argintiu. În acest caz, trebuie neapărat să completați machiajul cu o linie de tuș sau un creion negru la baza ochiului, pentru a contura privirea. În ceea ce privește rujul, cele mai potrivite sunt nuanțele de nude. Important de menționat este faptul că trebuie să alegeți un ruj mat, nu unul strălucitor sau sidefat.

„O metodă ușoară de a încerca tușul de pleoape este trasarea unei dungi subțiri pe linia genelor cu un creion dermatograf de culoarea pielii. Acest truc îți permite să trasezi linii drepte, perfecte, peste care vei trasa tușul de pleoape", dezvăluie makeup artistul Jillian Dempsey.

Citeste si: Cu ce asortăm botinele. Sfaturi pentru un look de senzație

Machiajul pentru rochia albă

Machiajul pentru rochia albă poate lua o multitudine de fome, fiind extrem de permisiv. Puteți alege orice culoare, atâta timp cât este în armonie cu nuanța genții, a pantofilor și a părului. Sprâncele trebuie atent conturate, întrucât, în acest caz, vor fi în prim plan.

„Piaptănă-ți sprâncenele cu o periuță specială sau o pensulă curată de mascara, pentru a observa cum se așază în mod natural sprâncenele tale. 

Cu un creion moale pentru sprâncene, cu textură ușor cerată, dă forma sprâncenelor, folosind cea mai subțire parte a vârfului. Apoi, cu partea mai lată a minei, colorează sprâncenele, trasând linii scurte, similare firelor de păr. La final aplică un fard iluminator exact sub sprâncene, pe osul arcadei, pentru a lumina zona", recomandă makeup artistul Jenna Menard.

Machiajul pentru rochia verde

Dacă alegeți o rochie verde, trebuie să conturați ochii cu nuanțe de gri sau de mov, iar la nivelul buzelor, puteți opta pentru nuanța piersică. Pentru un look îndrăzneț, puteți aplica un fard verde pentru a contura privirea și un ruj în nuanțe de nude. Nu uita de conturul feței, întrucât rochia verde îți va pune în evidență trăsăturile.

Aplică puțină pudră strălucitoare deasupra pomeților și imediat sub tâmple. Apoi țuguiază buzele pentru a descoperi unde sunt golurile din obraji. Aplică puțin blush nude în adânciturile formate, imediat sub pomeți. Zâmbește și aplică un blush piersică pe zona cea mai înaltă a pomeților, folosind mișcări circulare", recomandă makeup artistul Mally Roncal.

Citeste si: Cum să slăbești la față. „În primul rând, trebuie să conștientizăm că un stil de viață sănătos nu înseamnă numai un plan alimentar corect și mișcare"

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Machiajul pentru rochia roz

La nivelul ochilor, poți aplica un fard strălucitor, în nuanțe de roz. Buzele trebuie să rămână cât mai naturale, cel mai potrivit în acest caz fiind gloss-ul.

Rochia roz aduce luminozitate și evidențiază zona feței, astfel că, dacă aveți probleme cu cearcănele, trebuie să acordați o importanță deosebită zonei de sub ochi.

Pregătește zona de sub ochi aplicând o cremă hidratantă care se absoarbe rapid. Aplică un corector pentru a acoperi tonurile violet sau verzui ale cearcănelor, urmat apoi de un corector lichid care este cu o nuanță mai deschisă decât cea a fondului tău de ten. La final fixează machiajul de sub ochi cu o pudră cu tonuri pale de galben, care va menține machiajul pentru întreaga zi și va preveni strângerea produselor în pliurile pielii", spune Bobby Brown.

machiaj rochie roz

Citeste si: Ce să faci dacă fondul de ten îşi schimbă radical culoarea după aplicare

Machiajul pentru rochia neagră

Rochia neagră poate fi combinată cu extrem de multe variante de make-up. Pentru a fi într-o zonă sigură, puteți opta pentru un fard închis în zona ochilor, în combinație cu un ruj nude sau puteți merge pe un ruj intens, combinat cu un fard în nuanțe naturale.

Citeste si: Asortarea culorilor în vestimentație. Cum să combini frumos culorile ținutelor tale



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Istoria și evoluția machiajului din antichitate până în prezent

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies