Cum funcționează o dietă disociată

ce este dieta disociata
Ce este dieta disociată

În ultimii ani au apărut diverse diete, cu o mulțime de reguli și specificații. Cu toate că unele dau roade, trebuie să fim atenți, pentru a ne găsi regimul alimentar potrivit. Dieta disociată este una din dietele la care au apelat multe persoane, dând rezultate destul de rapide.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Laura Ene, medic primar de diabet și boli metabolice, a explicat ce este această dietă dar a oferit și sfaturi în ceea ce privește o nutriție corectă.

Ce este dieta disociată

sfaturi dieta disociata
Ce recomandă medicul atunci când vine vorba de dieta disociată[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să nu mai risipiți mâncarea

Acest tip de dietă constă în mese complet diferite, în funcție de zile.

Concret, există o zi în care se mânâncă doar fructe, alta în care se consumă doar legume și alta doar carne. Totuși, chiar dacă în unele cazuri poate fi eficientă, doctorul a specificat că acest tip de dietă nu este potrivit pentru toată lumea.

„Dacă mănânci în fiecare zi un alt fel de aliment, poți să mănânci nelimitat din acel aliment într-o zi, mai multe alimente în zile diferite și iată, în felul acesta poți să slăbești foarte repede și eficient.

Problema dietei disociate este că poate să fie cu probleme pe termen lung, dacă cineva are gastrită și ajunge la ziua cu fructe, ar putea să nu îi fie foarte bine. În ziua doar de carne, unii ar putea să aibă probleme cu stomacul.”, a declarat nutriționistul.

Efectele negative ale dietei disociate

cum functioneaza dieta disociata
Cum funcționează dieta disociată[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt alimentele care păcălesc foamea

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Mai mult, este esențial ca înainte să începem orice fel de dietă, să facem un set de analize și un consult medical, chiar dacă nu ne confruntăm cu alte afecțiuni. Dieta disociată  poate avea efecte negative, în special pentru cei care au diverse boli. Spre exemplu, pentru cei care au colon iritabil, ziua în care se mănâncă doar legume verzi, poate să le afecteze organismul.

„Poate să fie periculoasă pentru sănătate. Eu vă propun o disociere pe mese, astfel încât să nu ne lipsească nici vitaminele și nici mineralele. Este important să urmărim inclusiv modul în care ne hidratăm, modul în care ne odihnim. Ca să nu ne lipsească alimente din meniu, pentru că deficitul de calorii și alimentele lipsă nu fac altceva decât să crească poftele și să ne transforme în mâncători compulsivi.Dacă

nu se combină mai mult de două maxim trei alimente la o masă, dieta disociată poate să fie foarte avantajoasă și poate să fie transformată într-un stil de viață sănătos.”, a precizat specialistul în nutriție.

Ce variante de mese propune medicul

rezultate dieta disociata
Rezultate dieta disociată[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să slăbești fără să ții o dietă strictă

Un regim alimentar corect și sănătos înseamnă un stil de viață echilibrat. Cu toate că putem evita alimentele bogate în grăsimi și calorii, este esențial să ne hrănim cu mai multe tipuri de alimente, ccare ne oferă aportul necesar de vitamine și minerale. Doctorul Laura Ene a propus câteva variante de mese pentru o zi, în așa fel încât să ne asigurăm că vom consuma și proteină, carbohidrați, legume și fructe.

„ La micul dejun aș alege fructele, iaurtul, cerealele integrale. Eventual pâinea cu pasta de humus, năut, brânză, ouă sau legume. La masa de prânz aș alege carbohidrații, care în mod normal lipsesc dintr-o dietă. Dacă mâncăm carbohidrați cu legume la masa de prânz, putem spune că avem o dietă disociată pe mese. Proteinele, carnea sau peștele, dacă le lăsăm pentru masa de seară, nu ne lipsește nimic și atunci putem să slăbim și sănătos și eficient.”, a declarat specialistul.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Cu toate acestea, hidratarea joacă un rol foarte important în menținerea siluetei. Așadar, trebuie să fim atenți la cantitatea de cafea și alcool pe care o consumăm și să nu uităm că apa este foarte importantă. De asemenea, sucurile din comerț trebuie eliminate complet din stilul nostru de viață.

 

 

 

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Meniu cu brânzeturi speciale pentru masa de Crăciun

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies